INZERCE

Zdroj: Pixabay : RitaE

Jak si připravit červené zelí

Tradiční německé jídlo, které je jak chutné, tak zdravé. Domácí červené zelí je skvělou přílohou k pečenému masu a klobásám nebo může stát samostatně jako hlavní jídlo.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 Kus červené zelí Přidáno do
  • 2 Kus jablko Přidáno do
  • 2 KL cukr Přidáno do
  • 200 ml červené víno Přidáno do
  • 2 KL jablečný ocet Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 1 KL pepř Přidáno do
  • 1 Štipka hřebíček Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Na červené zelí nakrájejte červené zelí a jablka na tenké proužky.

2. Krok

V velkém hrnci nechte cukr rozpustit, dokud nezkaramelizuje.

3. Krok

Přidejte jablka a opečte je, dokud nejsou měkká.

4. Krok

Přidejte červené zelí a dobře promíchejte, aby bylo úplně smícháno s karamelizovaným cukrem a jablky.

5. Krok

Přidejte červené víno, jablečný ocet, sůl, pepř a hřebíček a dobře promíchejte.

6. Krok

Poklopte hrnec a nechejte vše minimálně hodinu dusit.

7. Krok

Ujistěte se, že občas mícháte, aby se červené zelí nepřipálilo.

8. Krok

Když je červené zelí jemné, je připravené k servírování! Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty