INZERCE
Zdroj: Pixabay : RitaE
Jak si připravit červené zelí
Tradiční německé jídlo, které je jak chutné, tak zdravé. Domácí červené zelí je skvělou přílohou k pečenému masu a klobásám nebo může stát samostatně jako hlavní jídlo.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 Kus červené zelí
- 2 Kus jablko
- 2 KL cukr
- 200 ml červené víno
- 2 KL jablečný ocet
- 1 KL sůl
- 1 KL pepř
- 1 Štipka hřebíček
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Na červené zelí nakrájejte červené zelí a jablka na tenké proužky.
2. Krok
V velkém hrnci nechte cukr rozpustit, dokud nezkaramelizuje.
3. Krok
Přidejte jablka a opečte je, dokud nejsou měkká.
4. Krok
Přidejte červené zelí a dobře promíchejte, aby bylo úplně smícháno s karamelizovaným cukrem a jablky.
5. Krok
Přidejte červené víno, jablečný ocet, sůl, pepř a hřebíček a dobře promíchejte.
6. Krok
Poklopte hrnec a nechejte vše minimálně hodinu dusit.
7. Krok
Ujistěte se, že občas mícháte, aby se červené zelí nepřipálilo.
8. Krok
Když je červené zelí jemné, je připravené k servírování! Dobrou chuť!