INZERCE
Zdroj: Canva
Jahodový rozvar
Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g jahôd
- 1 l vody
- 100 g cukru
- 1 Lžíce škrobu
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.
2. Krok
V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.
3. Krok
Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.
4. Krok
V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.
5. Krok
Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.
6. Krok
Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.