INZERCE

Zdroj: Canva

Jahodový rozvar

Jahodový rozvar je skvělý způsob, jak využít sezónních jahod a osladit si den. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše a rychle si připravit chutný rozvar, který můžete podávat nejen jako nápoj, ale i jako základ pro lehčí dezerty.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g jahôd Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 100 g cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce škrobu Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Jahody omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

V hrnci smícháme jahody, vodu a cukr a přivedeme k varu.

3. Krok

Snížíme teplotu a necháme rozvar vařit cca 10 minut.

4. Krok

V jiné nádobě smícháme škrob s trochou vody, dokud nevznikne hladká pasta.

5. Krok

Pomalu přidáváme škrobovou pastu do rozvaru a stále mícháme, dokud rozvar neztuhne.

6. Krok

Necháme rozvar vychladnout a podáváme s kousky jahod nebo s vanilkovou zmrzlinou.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Dorty

313 recepty

Smažené

485 recepty

Pečivo

515 recepty

Dýně

49 recepty

Oběd

2754 recepty

Saláty

264 recepty

Droždí

242 recepty

Levná jídla

688 recepty

Zavařené

369 recepty