INZERCE
Jahodovo-meruňková bublanina se zakysanou kokosovou smetanou
Bezlepková veganská ovocná bublanina.
INZERCE
Ingredience
porce
20
Těsto
- 2 ks banán
- 3⁄4 Pohár Třtinový cukr
- 1⁄2 Pohár olej
- 1 Pohár rostlinné mléko
- 2 šálky veganská zakysaná smetana z kokosu
- 2 šálky polohrubá kukuřičná mouka
- 1 Pohár pohanková mouka
- 1 čajová lžička Soda
- 2 polévkové lžíce kypřicí prášek s vinným kamenem
- 1 polévková lžíce Chia semínka
Část ze zakysané smetany
- 2 šálky veganská zakysaná smetana z kokosu
- 1 taška vanilkový puding
- 2 polévkové lžíce rostlinné mléko
- 2 polévkové lžíce cukr
Ovoce
- Jahody
- Meruňky
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Nejdříve si připravte těsto. V robotovi (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte banány s cukrem. Směs vlijte do mísy. Postupně přidávejte ostatní suroviny na těsto. Vlijte do formy.
2. Krok
V misce smíchejte všechny suroviny na část se zakysanou smetanou. Lžícemi pokládejte na těsto.
3. Krok
Poté těsto poklaďte omytými a na menší kousky nakrájenými jahodami a meruňkami. Povrch můžete posypat třtinovým cukrem (není nutné).
4. Krok
Peče se cca 40 minut (průběžně kontrolujte špejlí) na cca 170 stupňů.