Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Mňamka od babičky
Ingredience
- 250 g měkého tvarohu
- 70 g cukr krupice
- 70 g hladké mouky
- 1 vejce
- vanilkový cukr
- sůl
- rum
- kůra citronová
- 70 g masla
Nejnovější letáky
Postup
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Potom je smícháme s ostatními přísadami, s krupicí, hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a tvarohem. To vše vypracujeme v těsto, které necháme v lednici přibližně dvě hodiny odležet. Poté vyválíme váleček z kterého odkrajujeme plátky těsta tak aby se do něj dali zabalit čerstvé jahody posypané vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vaříme v mírně osolené vodě s trochou rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme zhruba čtyři až pět minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Podáváme přelité rozpuštěným máslem s rumem a strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou strouhanku s mandlemi a nebo se skvěle hodí rovněž poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.