INZERCE
Jahodové a tvarohové řezy

Jahodové a tvarohové řezy

Bezlepkové 😍 Lehké, osvěžující, hned se snědí.

INZERCE

Ingredience

porce
20

Nástroje

  • 6 Vejce Přidáno do
  • Štipka Sůl Přidáno do
  • 12 Slovenský prášek do pečiva Přidáno do
  • 30 ml Text: voda Přidáno do
  • 30 ml Olej Přidáno do
  • 30 ml Olej Přidáno do
  • 100 g Cukr Přidáno do
  • 80 g Ovesná bezlepková mouka natural Jihlava Přidáno do
  • 20 g Noriko Přidáno do

Tvarohový krém s jahodami

  • 500 g Roztíratelný tvaroh Přidáno do
  • 250 ml smetana ke šlehání Přidáno do
  • 100 g moučkového cukru Přidáno do
  • 250 g Jahod Přidáno do
  • Štipka skutečná vanilka Přidáno do
  • Volitelný zpevňovač šlehačky Přidáno do

Potřebujeme ještě dále

  • 4 lžíce Jahodový džem na potření těla lžící Přidáno do
  • 100 g Mléčnou čokoládu jsem použila callebaut Přidáno do
  • 30 g kokosový olej Přidáno do
  • Lyofilizované jahody Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Velikost plechu: 37x29 cm

2. Krok

Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme vodu s olejem. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a s kakaem. Ručně vmícháme ušlehané bílky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 15 minut na 180 °. Upečený, vychlazený korpus namažeme jahodovým džemem. Smetanu na šlehání ušleháme s tvarohem, s cukrem a s vanilkou. Jahody nakrájíme (já jsem nakrájela na plátky) a přidáme do krému. Krém naneseme na korpus. Čokoládu si rozpustíme s kokosovým olejem a opatrně rozetřeme na krém. Můžeme ho posypat lyofilizovanými jahodami.

3. Krok

Dáme si zmrazit 🍓

4. Krok

Dobrou chuť 😍

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty