INZERCE
Jahodové a tvarohové řezy
Bezlepkové 😍 Lehké, osvěžující, hned se snědí.
INZERCE
Ingredience
porce
20
Nástroje
- 6 Vejce
- Štipka Sůl
- 1⁄2 Slovenský prášek do pečiva
- 30 ml Text: voda
- 30 ml Olej
- 30 ml Olej
- 100 g Cukr
- 80 g Ovesná bezlepková mouka natural Jihlava
- 20 g Noriko
Tvarohový krém s jahodami
- 500 g Roztíratelný tvaroh
- 250 ml smetana ke šlehání
- 100 g moučkového cukru
- 250 g Jahod
- Štipka skutečná vanilka
- Volitelný zpevňovač šlehačky
Potřebujeme ještě dále
- 4 lžíce Jahodový džem na potření těla lžící
- 100 g Mléčnou čokoládu jsem použila callebaut
- 30 g kokosový olej
- Lyofilizované jahody
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Velikost plechu: 37x29 cm
2. Krok
Oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme se špetkou soli. Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny, přidáme vodu s olejem. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a s kakaem. Ručně vmícháme ušlehané bílky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme přibližně 15 minut na 180 °. Upečený, vychlazený korpus namažeme jahodovým džemem. Smetanu na šlehání ušleháme s tvarohem, s cukrem a s vanilkou. Jahody nakrájíme (já jsem nakrájela na plátky) a přidáme do krému. Krém naneseme na korpus. Čokoládu si rozpustíme s kokosovým olejem a opatrně rozetřeme na krém. Můžeme ho posypat lyofilizovanými jahodami.
3. Krok
Dáme si zmrazit 🍓
4. Krok
Dobrou chuť 😍