INZERCE

Jáhlové placky

Jáhlové placičky jsou chutné, zdravé a rychlým jídlem plným vlákniny. Jsou ideální pro vegetariány, neboť jáhly jsou bohaté na bílkoviny. Toto jednoduché jídlo je skvělou alternativou k tradičnímu obilí a můžete je podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g jáhel Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 vajíčko Přidáno do
  • 3 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Jáhly propláchněte studenou vodou a nechte je 15 minut nabobtnat. Poté je slijte.

2. Krok

Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte jáhly, osolte, opepřete a promíchejte.

3. Krok

Jakmile je směs ochlazena, přidejte do ní vajíčko a mouku. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

4. Krok

Z těsta formujte placky a smažte je na oleji ze obou stran dozlatova.

5. Krok

Hotové placky podávejte s oblíbenou zeleninou nebo dipem. Jáhlové placky v troubě jsou také skvělou volbou!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty