INZERCE
Jáhlové placky
Jáhlové placičky jsou chutné, zdravé a rychlým jídlem plným vlákniny. Jsou ideální pro vegetariány, neboť jáhly jsou bohaté na bílkoviny. Toto jednoduché jídlo je skvělou alternativou k tradičnímu obilí a můžete je podávat jako hlavní jídlo nebo přílohu.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 250 g jáhel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 Lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 1 vajíčko
- 3 Lžíce hladké mouky
- olej na smažení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Jáhly propláchněte studenou vodou a nechte je 15 minut nabobtnat. Poté je slijte.
2. Krok
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte jáhly, osolte, opepřete a promíchejte.
3. Krok
Jakmile je směs ochlazena, přidejte do ní vajíčko a mouku. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Krok
Z těsta formujte placky a smažte je na oleji ze obou stran dozlatova.
5. Krok
Hotové placky podávejte s oblíbenou zeleninou nebo dipem. Jáhlové placky v troubě jsou také skvělou volbou!