Jablkový koláč
Jablkový koláč je jednoduchý reecept na každý den, který se hodí na snídaní nebo svačinu
Ingredience
- 160 g hladké mouky nebo špaldové mouky
- 160 g celozrnné mouky
- 140 g cukru
- 2 Lžíce polévkové vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 lžičky jedné sody
- podle chuti Muškátový oříšek
- 200 g zakysané smetany nebo řeckého jogurtu
- 160 g pomerančové šťávy
- 4 jablka
- podle chuti Granulovaný cukr
Nejnovější letáky
Postup
Pro přípravu rychlého jablečného koláče bez vajec předehřejte troubu na 180 stupňů .
V míse smíchejte mouku (hladkoua celozrnnou) s cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, jedlou sodou a muškátovým oříškem.
V jiné nádobě smíchejte olej se zakysanou smetanou.
Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na klínky silné asi 7-8 mm.
Pak do mísy se suchými přísadami vlijte směs zakysané smetany a oleje a šťávu. Lžící míchejte, dokud směs nebude hladká, ale dále ji nehněťte.
Směs nalijte do formy vymazané trochou oleje a vysypané trochou mouky. Poté po celé ploše rozprostřete plátky jablek.
Podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Rychlý jablečný koláč pečte při 180 stupních přibližně 25-30 minut, vyzkoušejte párátkem.
Vyjměte z trouby a nechte vychladnout nebo si pochutnejte na teplém, nakrájeném na čtverce.