INZERCE
Jablečný krambl

Jablečný krambl

Tento jednoduchý recept přináší vrstvu textury a vyváženou sladkost. Budete ho dělat znovu a znovu.

INZERCE

Ingredience

porce
2

Na drobenku

  • 1 šálek hladká mouka Přidáno do
  • 0.3 šálek Cukr* 1 polévková lžíce Přidáno do
  • 12 šálek Studené máslo nakrájené na malé kousky Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička Skořicový prášek Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička muškátový oříšek Přidáno do
  • polovina Citronová kůra z citronu Přidáno do
  • štipka Soli Přidáno do

Pro jablka

  • 5 Jablka zbavená jadřinců a nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 polévková lžíce cukr Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička skořice Přidáno do
  • 12 Citronová šťáva Přidáno do
  • 0.3 šálek mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte ji na 350 °C.

2. Krok

Všechny ingredience na jablka kromě mléka přendejte do malého hrnce a zahřejte na středně nízké teplotě. Jablka se tak začnou napařovat a změknou. Trvá to asi 5-7 minut. Poté je přendejte do zapékací misky a přidejte mléko.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
3. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, skořici, muškátový oříšek, citronovou kůru a sůl na polevu. Pomocí nože na pečivo nebo prstů jemně vmíchejte studené máslo, dokud se nevytvoří drobenka.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
4. Krok

Na jablka v zapékací misce nasypte drobenku a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
5. Krok

Pečte asi 45-50 minut dozlatova.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
6. Krok

Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo pudinkem.

Jablečný krambl - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty