INZERCE
Jablečný krambl
Tento jednoduchý recept přináší vrstvu textury a vyváženou sladkost. Budete ho dělat znovu a znovu.
INZERCE
Ingredience
porce
2
Na drobenku
- 1 šálek hladká mouka
- 0.3 šálek Cukr* 1 polévková lžíce
- 1⁄2 šálek Studené máslo nakrájené na malé kousky
- 0.3 čajová lžička Skořicový prášek
- 0.3 čajová lžička muškátový oříšek
- polovina Citronová kůra z citronu
- štipka Soli
Pro jablka
- 5 Jablka zbavená jadřinců a nakrájená na plátky
- 1 polévková lžíce cukr
- 0.3 čajová lžička skořice
- 1⁄2 Citronová šťáva
- 0.3 šálek mléko
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
80 min.
1. Krok
Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte ji na 350 °C.
2. Krok
Všechny ingredience na jablka kromě mléka přendejte do malého hrnce a zahřejte na středně nízké teplotě. Jablka se tak začnou napařovat a změknou. Trvá to asi 5-7 minut. Poté je přendejte do zapékací misky a přidejte mléko.
3. Krok
Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, skořici, muškátový oříšek, citronovou kůru a sůl na polevu. Pomocí nože na pečivo nebo prstů jemně vmíchejte studené máslo, dokud se nevytvoří drobenka.
4. Krok
Na jablka v zapékací misce nasypte drobenku a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.
5. Krok
Pečte asi 45-50 minut dozlatova.
6. Krok
Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo pudinkem.