INZERCE
Jablečný krambl

Jablečný krambl

Tento jednoduchý recept přináší vrstvu textury a vyváženou sladkost. Budete ho dělat znovu a znovu.

INZERCE

Ingredience

porce
2

Na drobenku

  • 1 šálek hladká mouka Přidáno do
  • 0.3 šálek Cukr* 1 polévková lžíce Přidáno do
  • 12 šálek Studené máslo nakrájené na malé kousky Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička Skořicový prášek Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička muškátový oříšek Přidáno do
  • polovina Citronová kůra z citronu Přidáno do
  • štipka Soli Přidáno do

Pro jablka

  • 5 Jablka zbavená jadřinců a nakrájená na plátky Přidáno do
  • 1 polévková lžíce cukr Přidáno do
  • 0.3 čajová lžička skořice Přidáno do
  • 12 Citronová šťáva Přidáno do
  • 0.3 šálek mléko Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Umístěte rošt doprostřed trouby a předehřejte ji na 350 °C.

2. Krok

Všechny ingredience na jablka kromě mléka přendejte do malého hrnce a zahřejte na středně nízké teplotě. Jablka se tak začnou napařovat a změknou. Trvá to asi 5-7 minut. Poté je přendejte do zapékací misky a přidejte mléko.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
3. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, skořici, muškátový oříšek, citronovou kůru a sůl na polevu. Pomocí nože na pečivo nebo prstů jemně vmíchejte studené máslo, dokud se nevytvoří drobenka.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
4. Krok

Na jablka v zapékací misce nasypte drobenku a rozprostřete ji do rovnoměrné vrstvy.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
5. Krok

Pečte asi 45-50 minut dozlatova.

Jablečný krambl - krok přípravy 1
6. Krok

Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo pudinkem.

Jablečný krambl - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty