Zdroj: Rimma_Bondarenko from Getty Images
Jablečný koláč s mascarpone
Tento jablečný koláč s mascarpone patří k mým nejoblíbenějším a dělám ho často na podzim, kdy jsou jablka nejlepší.
Ingredience
- 4 kus velká jablka
- 500 g mascarpone
- 1 bal Vanilkový cukr
- 2 kus Vejce
- 150 g moučkový cukr
- 150 g Mouka
- 1 bal prášek do pečiva
- špetka soli
- citronová šťáva
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Jablka oloupejte, očistěte a nastrouhejte najemno. Část jablek nakrájejte na plátky ve tvaru mesquite a dejte stranou. Jablka zalijte citronovou šťávou, aby nezhnědla, a míchejte, dokud se úplně nepromíchají.
V míse vyšlehejte mascarpone, vejce, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte nastrouhaná jablka a dobře promíchejte.
Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a navrch položte plátky jablek.
Jablečný koláč s mascarpone pečte asi 45 minut. Po uplynutí této doby nechte koláč ještě 10 minut v troubě a po vychladnutí jej vyjměte a posypte cukrem.