Jablečný koláč s karamelem
Kombinace jablek a karamelu je skvělá. Navíc jsem se v tomto receptu pokusila o trochu výživnější verzi dezertu. Křupavé těsto, pořádná dávka jablek, drobenka a doplněné karamelom z kokosového mléka.
Ingredience
Text
- 50 g Mixované ovesné vločky
- 50 g celozrnné špaldové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 80 g Uložit přeložený text
- 10 g Třtinový cukr
- 5 pl Voda
Nádivka
- 6 kus jablko
- 2 čajová lžička skořice
- 1 pl Mezi
- 1 kus vanilkový pudink
Posypka
- 15 g ovesných vloček
- 30 g celozrnné mouky
- 15 g Rýžový cukr
- 2 čl Skořice
- 2 čl Skořice
- 20 g Máslo ghee
Karamelka
- 1 kokosové mléko light
- 30 g Kokosového cukru
- 10 g Kokosový olej
- štipka Sůl
Nejnovější letáky
Postup
Ingredience na těsto smícháme a vytvoříme těsto. Formu (průměr 22) vyložíme pečicím papírem. Na dno a okraje formy natlačíme těsto. Dáme předpéct do trouby na 180 stupňů přibližně 10 minut.
Jablka nakrájíme na kostičky. Smícháme s medem a skořicí a povaříme s trochou vody do změknutí. Měkká jablka necháme mírně vychladnout. Následně smícháme s pudinkovým práškem a naneseme na těsto.
Ve mísce smícháme ingredience na posypku. Směs by měla být sypčí. Naneseme na jablkovou náplň a dáme péct do trouby na 180 stupňů přibližně 40 minut.
Kokosové mléko s kokosovým cukrem vaříme za průběžného míchání přibližně 25-30 minut do zhoustnutí. Přidáme olej a opět mícháme. Nakonec přidáme špetku soli. Karamel nalijeme na mírně vychlazený koláč.
Koláč dáme do lednice, kde ho necháme úplně vychladnout. 😊