Zdroj: FB: Recepty všeho druhu
Jablečná povidla v troubě
Jablečná povidla v troubě je jedním z mých oblíbených receptů na přípravu zimní zásoby. Tento recept jsem připravovala již nespočetkrát a vždy se mi osvědčil.
Ingredience
- 1 kg jablek
- 200 g cukru
- šťáva z citronu
- 1 lžička skořice
- špetka mletého hřebíčku
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si předehřejte troubu na 150 °C. Mezi tím si očistěte jablka od jádřinců a odkrojte všechny poškozené části. Jablka nemusíte loupat, pokud jsou dobře umytá. Nicméně, pokud vám vadí kůže v povidlech, jablka oloupejte. Poté jablka nastrouhejte na hrubém struhadle.
Nastrouhaná jablka smíchejte s cukrem, citronovou šťávou, skořicí a hřebíčkem a vše dobře promíchejte. Můj trik je nechat jablka odležet s cukrem a kořením asi 15 minut, aby jablka pustila šťávu a všechno se to hezky spojilo.
Připravenou směs přeneste do pekáče – raději zvolte ten hlubší, aby se vám povidla nepřelila při pečení.
Před vložením do trouby je dobré pekáč přikrýt alobalu. Jablka se tak pomalu dusí a povidla se nezapekají. Povidla pečte v troubě asi 3 hodiny. Každou půlhodinu povidla promíchejte a nakonec alobal sejměte, aby povidla zhoustla.
Dokončená povidla je potřeba ještě horká plnit do sklenic a ty ihned zavřít.