Zdroj: Pixabay
Jablečná buchta
Recept na buchtu s jablky patří k tradičním českým koláčům. Je to jednoduchý recept, který můžete připravit z obyčejných surovin. Těsto se připravuje s droždím, což mu dodává vzdušnou strukturu. Následně se naplní jablky a posype skořicí a cukrem. Upečená buchta je pak krásně křupavá zvenku a měkká uvnitř.
Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 50 g cukru
- 50 g droždí
- 2 vejce
- špetka soli
- 100 g masla
- 1 kg jablek
- 1 Lžíce skořice
- 100 g cukru na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, droždí, vejce, sůl a přilijeme mléko. Začneme hnětat těsto.
Přidáme rozpuštěné máslo a hněteme, dokud těsto není hladké a nelepí se na ruce. Těsto přeneseme do mísy, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.
Mezitím si očistíme jablka, nakrájíme na tenké plátky a smícháme se skořicí a cukrem.
Když je těsto nakynuté, vyklopíme ho na stůl, rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát o velikosti formy na pečení.
Jednu polovinu těsta položíme do formy, na něj rovnoměrně rozložíme jablka a pokryjeme druhým plátem těsta.
Buchtu posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není zlatohnědá.