INZERCE

Zdroj: Pixabay

Jablečná buchta

Recept na buchtu s jablky patří k tradičním českým koláčům. Je to jednoduchý recept, který můžete připravit z obyčejných surovin. Těsto se připravuje s droždím, což mu dodává vzdušnou strukturu. Následně se naplní jablky a posype skořicí a cukrem. Upečená buchta je pak krásně křupavá zvenku a měkká uvnitř.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 250 ml mléka Přidáno do
  • 50 g cukru Přidáno do
  • 50 g droždí Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • 1 kg jablek Přidáno do
  • 1 Lžíce skořice Přidáno do
  • 100 g cukru na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, droždí, vejce, sůl a přilijeme mléko. Začneme hnětat těsto.

2. Krok

Přidáme rozpuštěné máslo a hněteme, dokud těsto není hladké a nelepí se na ruce. Těsto přeneseme do mísy, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě asi hodinu.

3. Krok

Mezitím si očistíme jablka, nakrájíme na tenké plátky a smícháme se skořicí a cukrem.

4. Krok

Když je těsto nakynuté, vyklopíme ho na stůl, rozdělíme na dvě poloviny a každou vyválíme na plát o velikosti formy na pečení.

5. Krok

Jednu polovinu těsta položíme do formy, na něj rovnoměrně rozložíme jablka a pokryjeme druhým plátem těsta.

6. Krok

Buchtu posypeme cukrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud není zlatohnědá.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty