Italský salát
Italský zeleninový salát je oblíbenou specialitou italské kuchyně, která kombinuje čerstvé zeleniny, olivy, sýr a vinný ocet. Italský salát je osvěžující směsí rajčat, paprik, okurek a bazalky, ochucenou olivovým olejem a octem.
Ingredience
- 250 g rajčat
- 250 g mozzarelly
- 1 okurka
- 1 hrst bazalkových lístků
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Lžíce balsamikové octa
- sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
Rajčata nakrájejte menší kousky a mozzarellu na stejné velikosti. Okurku oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké proužky.
V míse smíchejte rajčata, mozzarelu, okurku a cibuli. Přidejte bazalkové lístky.
Zvlášť si připravte dresink. Smíchejte olivový olej, balsamikový ocet, sůl a pepř.
Dresink přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi a vše dobře promíchejte.
Salát nechte chvíli odpočinout, aby se chutě propojily. Před podáváním můžete ještě dochutit solí a pepřem pokud je to potřeba. Další skvělou alternativou je italský salát z červené řepy!