INZERCE
Zdroj: lagomyna from Getty Images
Italský jablečný koláč
Dokonalý recept na originální italský jablečný koláč.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 125 g Máslo
- 200 g Cukr
- 3 ks Vejce
- 250 g Hladká mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks citron
- 3 ks jablka
- moučkový cukr
- skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
90 min.
1. Krok
Začněte předehřátím trouby na 180 stupňů. My osobně máme doma troubu, která se rychle zahřívá, takže ji vždy předehřívám až po umíchání těsta.
2. Krok
Důkladně rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem. Poté přidejte vejce a vše důkladně vyšlehejte.
3. Krok
Vmíchejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Oloupejte a nastrouhejte do směsi citron. Vše znovu dobře promíchejte.
4. Krok
Oloupejte a nastrouhejte jablka a přidejte je do těsta. Můj tip: Pokud chcete, aby byla jablka v koláči křehčí, můžete je nejprve orestovat na másle.
5. Krok
Těsto nalijte na vymaštěný plech a pečte asi 1 hodinu.
6. Krok
Hotový dort posypeme moučkovým cukrem.