Italské spaghetti aglio e olio
Jedná se o tradiční italské jídlo aglio olio, jehož název lze přeložit jako těstoviny s česnekem a olejem. Jednoduché na přípravu a výjimečně chutné, spaghetti aglio e olio jsou ideální na rychlou večeři i na speciální příležitosti.
Ingredience
- 400 gramy špagety
- 6 Karafiáty česneku
- 120 ml extra panenského olivového oleje
- Červené chilli vločky podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- 1 hrst petrželových listů, nasekaných
- Parmezán na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Uvařte spaghetti v osolené vodě dle návodu na balení do al dente. Odložte 1 hrnek vody z těstovin před odlitím.
Mezitím si na velké pánev přidejte olivový olej a stroužky česneku, které jste nakrájeli na plátky. Smažte na středně vysoké teplotě do zlatova.
Přidejte chilli vločky, promíchejte a opatrně přidejte hrnek vody z těstovin. Přiveďte k varu.
Přidejte uvařené těstoviny do pánve s česnekovou a chilli omáčkou. Promíchejte, přidejte petržel a podle potřeby přilijte ještě trochu vody z těstovin.
Dochutěte solí a pepřem.
Podávejte teplé, posypte parmezánem podle chuti.