INZERCE

Italské spaghetti aglio e olio

Jedná se o tradiční italské jídlo aglio olio, jehož název lze přeložit jako těstoviny s česnekem a olejem. Jednoduché na přípravu a výjimečně chutné, spaghetti aglio e olio jsou ideální na rychlou večeři i na speciální příležitosti.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 gramy špagety Přidáno do
  • 6 Karafiáty česneku Přidáno do
  • 120 ml extra panenského olivového oleje Přidáno do
  • Červené chilli vločky podle chuti Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 1 hrst petrželových listů, nasekaných Přidáno do
  • Parmezán na posypání Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Uvařte spaghetti v osolené vodě dle návodu na balení do al dente. Odložte 1 hrnek vody z těstovin před odlitím.

2. Krok

Mezitím si na velké pánev přidejte olivový olej a stroužky česneku, které jste nakrájeli na plátky. Smažte na středně vysoké teplotě do zlatova.

3. Krok

Přidejte chilli vločky, promíchejte a opatrně přidejte hrnek vody z těstovin. Přiveďte k varu.

4. Krok

Přidejte uvařené těstoviny do pánve s česnekovou a chilli omáčkou. Promíchejte, přidejte petržel a podle potřeby přilijte ještě trochu vody z těstovin.

5. Krok

Dochutěte solí a pepřem.

6. Krok

Podávejte teplé, posypte parmezánem podle chuti.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty