Zdroj: Pixabay
Italské špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca jsou klasickým jídlem italské kuchyně, přičemž její název se dá přeložit jako „špagety v děvkařském stylu“. Toto chutné a pikantní jídlo vyniká především kombinací rajčat, oliv, ančoviček a kapar.
Ingredience
- 400 g špaget
- 400 g konzervovaných pelati rajčat
- 150 g černých oliv
- 4 Lžíce kapar
- 6 filetů ančoviček (v oleji)
- 3 stroužky česneku
- pár snítek petrželky
- 1 lžička chilli vloček
- olivový olej
- sůl, pepř
Nejnovější letáky
Postup
Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekané ančovičky a chilli vločky, vše smažíme asi 2 minuty.
Přidáme olivy a kapary, promícháme a smažíme dalších pět minut.
Přidáme pelati rajčata, přičemž rajčata rozmačkáme vařečkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni asi 15 minut.
Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na balení. Hotové špagety scedíme a přidáme do omáčky.
Vše promícháme, přidáme nasekanou petrželku a ještě minutu povaříme.
Špagety alla puttanesca podáváme ihned. Dobrou chuť!