INZERCE

Zdroj: Pixabay

Italské špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca jsou klasickým jídlem italské kuchyně, přičemž její název se dá přeložit jako „špagety v děvkařském stylu“. Toto chutné a pikantní jídlo vyniká především kombinací rajčat, oliv, ančoviček a kapar.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 400 g konzervovaných pelati rajčat Přidáno do
  • 150 g černých oliv Přidáno do
  • 4 Lžíce kapar Přidáno do
  • 6 filetů ančoviček (v oleji) Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • pár snítek petrželky Přidáno do
  • 1 lžička chilli vloček Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekané ančovičky a chilli vločky, vše smažíme asi 2 minuty.

2. Krok

Přidáme olivy a kapary, promícháme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přidáme pelati rajčata, přičemž rajčata rozmačkáme vařečkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni asi 15 minut.

4. Krok

Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na balení. Hotové špagety scedíme a přidáme do omáčky.

5. Krok

Vše promícháme, přidáme nasekanou petrželku a ještě minutu povaříme.

6. Krok

Špagety alla puttanesca podáváme ihned. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Dorty

316 recepty

Těstoviny

299 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1367 recepty

Zavařené

370 recepty