INZERCE

Zdroj: Pixabay

Italské špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca jsou klasickým jídlem italské kuchyně, přičemž její název se dá přeložit jako „špagety v děvkařském stylu“. Toto chutné a pikantní jídlo vyniká především kombinací rajčat, oliv, ančoviček a kapar.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 400 g konzervovaných pelati rajčat Přidáno do
  • 150 g černých oliv Přidáno do
  • 4 Lžíce kapar Přidáno do
  • 6 filetů ančoviček (v oleji) Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • pár snítek petrželky Přidáno do
  • 1 lžička chilli vloček Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekané ančovičky a chilli vločky, vše smažíme asi 2 minuty.

2. Krok

Přidáme olivy a kapary, promícháme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přidáme pelati rajčata, přičemž rajčata rozmačkáme vařečkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni asi 15 minut.

4. Krok

Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na balení. Hotové špagety scedíme a přidáme do omáčky.

5. Krok

Vše promícháme, přidáme nasekanou petrželku a ještě minutu povaříme.

6. Krok

Špagety alla puttanesca podáváme ihned. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty