INZERCE
Italské gnocchi ai quattro formaggi
Gnocchi quattro formaggi je italské jídlo, které kombinuje nadýchané a chutné gnocchi s bohatou a krémovou omáčkou ze čtyř druhů sýra. Měkké gnocchi jsou obalené ve voňavé omáčce, která je tak bohatá a chutná, že se ihned stane oblíbenou.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g gnocchi
- 100 g modrého sýra
- 100 g ementálu
- 100 g goudy
- 100 g Parmezánu
- 2 Lžíce masla
- 200 ml smetany na šlehání
- sůl a pepř podle chuti
- Nastrouhaný parmezán na ozdobení
- Čerstvá petržel na ozdobení
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Gnocchi uvaříme podle návodu na obalu.
2. Krok
Mezitím si na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nastrouhané sýry. Směs povaříme, dokud se sýry nerozpustí a nevznikne homogenní omáčka.
3. Krok
Poté přilijeme smetanu a omáčku dochutíme solí a pepřem podle chuti.
4. Krok
Uvařené gnocchi scedíme a přidáme do omáčky. Dobře promícháme, abychom gnocchi obalili omáčkou.
5. Krok
Před podáváním jídlo posypeme nastrouhaným parmezánem a petrželí pro ozdobení.
6. Krok
Hned podáváme.