INZERCE
Zdroj: Zoe Angelica's Images from Canva
Indický dhal
Červená čočka dhal je klasické indické jídlo, které je nejen výživné, ale také chutné.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 hrnek červená čočka
- 3 hrnek voda
- 1 čajová lžička mletý černý pepř
- 1 pl Kurkuma
- 1 kl Chilli prášek
- 2 pl olej
- 1 ks cibule
- 3 stroužky Česnek
- 1 polévková lžíce Nastrouhaný čerstvý zázvor
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
45 min.
1. Krok
Ve hrnci smíchejte čočku, vodu, koření, kurkumu a chilli prášek. Nechte vařit na středně silném ohni, dokud čočka není měkká a nerozpadá se, přibližně 15 minut. Poté odstavte z ohně.
2. Krok
Mezitím v pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Smažte, dokud cibule není zlatohnědá, přibližně 10 minut. Poté přidejte česnek a zázvor, a smažte další 2 minuty.
3. Krok
Přidejte cibulovou směs do hrnce s čočkou a důkladně promíchejte. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vody.
4. Krok
Podávejte teplé, posypte koriandrem a podávejte s chlebem nebo rýží.