Zdroj: Pixabay: mrpizzamandc
Indické křupavé smažené kuřecí paličky
Nic se nevyrovná tomu, když ochutnáte indického koření šťavnatě pronikající do křupavé vrstvy kuřete!
Ingredience
- 500 gms Kuřecích paliček
- 2 šálky Rostlinného oleje na smažení
- 1 šálek univerzální mouky
- 1⁄4 šálek kukuřičného škrobu
- 1 šálek Podmáslí
- 2 lžíce Zázvorovo-česnekové pasty
- 1 čajová lžička Kurkumového prášku
- 2 lžíce Kajenského pepře
- 1 čajová lžička Garam masaly
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve v míse smíchejte zázvorovo-česnekovou pastu, kurkumu, kajenský pepř, garam masalu a sůl. Toto koření propůjčuje kuřeti jedinečnou indickou chuť a je nezbytné žádné z nich nevynechat.
Do směsi koření přidejte kuřecí paličky, aby se dobře obalily. Kuře marinujte nejméně 30 minut. Čím déle budete kuře marinovat, tím lépe se chutě vstřebají.
Po marinování ponořte každé stehno do podmáslí a poté je obalte ve směsi hladké mouky a kukuřičného škrobu. Podmáslí napomáhá zkřehnutí kuřete, zatímco kombinace mouky a kukuřičného škrobu zajistí, že kuře bude křupavé.
Rostlinný olej rozehřejte v hluboké pánvi na středním plameni. Před přidáním kuřete se ujistěte, že je olej dostatečně horký, aby se zabránilo rozmočení. Dobrým ukazatelem je, když malá kapka těsta zasyčí a vystoupí na povrch.
Nyní kousky kuřete opatrně vložte do rozpáleného oleje a smažte, dokud nezískají zlatavou barvu. Snažte se pánev nepřeplnit; v případě potřeby smažte po částech, abyste zajistili rovnoměrné propečení.
Jakmile je kuře dokonale osmažené, vyjměte je a osušte na papírových utěrkách, abyste odstranili přebytečný olej.
Smažené indické kuře podávejte horké, s pikantním tamarindovým čatní nebo jogurtovou rajtou, a vychutnejte si tak indickou hostinu.