Zdroj: Pixabay: nipananlifestyle
Indická masala chai
Masala chai je víc než jen nápoj - je to malý rituál, který mi oslazuje každodenní život. Tuto směs smyslného koření a hřejivého mléka jsem poznala a zamilovala si ji během cestování po severní Indii. Vyzkoušejte ji a nechte se překvapit velmi zvláštním chuťovým zážitkem!
Ingredience
- 1 l voda
- 4 černá Čajové sáčky
- 4 Kardamonové lusky
- 2 Skořicové tyčinky
- 4 Hřebíček
- 2 Hvězdicový anýz
- 2 cm čerstvý zázvor
- 500 ml plnotučné mléko
- 4 Lžíce cukr
Nejnovější letáky
Postup
Přípravu masala chai začněte přípravou koření. Kardamom lehce rozdrťte v hmoždíři, aby se lépe rozvinula jeho chuť. Rozlomte tyčinky skořice a badyánu. Oloupejte a nasekejte zázvor. Totéž udělejte s hřebíčkem, jednoduše ho lehce rozdrťte, aby se vytvořila plná chuť.
Všechno koření dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Nyní máte dostatek času těšit se na nádhernou vůni, která se pomalu šíří vaší kuchyní.
Po deseti minutách varu vody můžete přidat sáčky černého čaje. Dávám přednost černému čaji, protože vytváří výraznou základní chuť, která se skvěle snoubí s kořením.
Teď přijde ta část, na kterou jste čekali: přidejte mléko. Směs opět přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut.
Nakonec můžete chai ochutit cukrem podle vlastních preferencí sladkosti. Pokud chcete, můžete použít i med.
Směs přeceďte přes síto a nalijte ji do svých oblíbených šálků. Voilà! Máte svůj vlastní domácí masala chai.