INZERCE

Zdroj: Pixabay: nipananlifestyle

Indická masala chai

Masala chai je víc než jen nápoj - je to malý rituál, který mi oslazuje každodenní život. Tuto směs smyslného koření a hřejivého mléka jsem poznala a zamilovala si ji během cestování po severní Indii. Vyzkoušejte ji a nechte se překvapit velmi zvláštním chuťovým zážitkem!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 l voda Přidáno do
  • 4 černá Čajové sáčky Přidáno do
  • 4 Kardamonové lusky Přidáno do
  • 2 Skořicové tyčinky Přidáno do
  • 4 Hřebíček Přidáno do
  • 2 Hvězdicový anýz Přidáno do
  • 2 cm čerstvý zázvor Přidáno do
  • 500 ml plnotučné mléko Přidáno do
  • 4 Lžíce cukr Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Přípravu masala chai začněte přípravou koření. Kardamom lehce rozdrťte v hmoždíři, aby se lépe rozvinula jeho chuť. Rozlomte tyčinky skořice a badyánu. Oloupejte a nasekejte zázvor. Totéž udělejte s hřebíčkem, jednoduše ho lehce rozdrťte, aby se vytvořila plná chuť.

2. Krok

Všechno koření dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Nyní máte dostatek času těšit se na nádhernou vůni, která se pomalu šíří vaší kuchyní.

3. Krok

Po deseti minutách varu vody můžete přidat sáčky černého čaje. Dávám přednost černému čaji, protože vytváří výraznou základní chuť, která se skvěle snoubí s kořením.

4. Krok

Teď přijde ta část, na kterou jste čekali: přidejte mléko. Směs opět přiveďte k varu a vařte dalších 5 minut.

5. Krok

Nakonec můžete chai ochutit cukrem podle vlastních preferencí sladkosti. Pokud chcete, můžete použít i med.

6. Krok

Směs přeceďte přes síto a nalijte ji do svých oblíbených šálků. Voilà! Máte svůj vlastní domácí masala chai.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty