INZERCE

Zdroj: bm4221 from Getty Images

Husí játra na červeném víně s jablkem

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g husích jater Přidáno do
  • 750 ml červeného vína Přidáno do
  • 2 kus jablko Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 3 Lžíce máslo Přidáno do
  • 2 lžička Solamyl Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

V pánvi roztopte máslo a na středním plameni orestujte husí játra z obou stran. Poté jatra vyjměte a odložte stranou.

2. Krok

Zmenšte plamen, do pánve přidejte na plátky nakrájenou cibuli a opečte ji do zlatova.

3. Krok

Do pánve přidejte na plátky nakrájená jablka a orestujte je z obou stran.

4. Krok

Přilijte červené víno a povařte, dokud se množství vína nepoklesne na polovinu.

5. Krok

Vrátíme do pánve husí játra a všechno spolu podušte po dobu 10 minut.

6. Krok

Rozmíchejte solamyl ve vodě a vmíchejte jej do pánve. Všechno promíchejte a povařte dalších 5 minut, až se omáčka zahuští.

7. Krok

Před podáváním všechno ochuťte solí a pepřem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty