INZERCE
Zdroj: bm4221 from Getty Images
Husí játra na červeném víně s jablkem
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g husích jater
- 750 ml červeného vína
- 2 kus jablko
- 1 kus cibule
- 3 Lžíce máslo
- 2 lžička Solamyl
- sůl
- pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
V pánvi roztopte máslo a na středním plameni orestujte husí játra z obou stran. Poté jatra vyjměte a odložte stranou.
2. Krok
Zmenšte plamen, do pánve přidejte na plátky nakrájenou cibuli a opečte ji do zlatova.
3. Krok
Do pánve přidejte na plátky nakrájená jablka a orestujte je z obou stran.
4. Krok
Přilijte červené víno a povařte, dokud se množství vína nepoklesne na polovinu.
5. Krok
Vrátíme do pánve husí játra a všechno spolu podušte po dobu 10 minut.
6. Krok
Rozmíchejte solamyl ve vodě a vmíchejte jej do pánve. Všechno promíchejte a povařte dalších 5 minut, až se omáčka zahuští.
7. Krok
Před podáváním všechno ochuťte solí a pepřem.