Zdroj: Pixabay : pflanzenlust
Husarské koblihy Vánoční sušenky
Husarské koblihy jsou speciální pochoutkou, kterou jsem dělala při mnoha příležitostech. Jejich jemné křehké těsto plněné marmeládou potěší malé i velké. Recept je mimořádně snadný a přímočarý, takže může být úspěšný každý nadšenec do pečení.
Ingredience
- 250 g Mouka
- 125 g máslo
- 125 g cukr
- 1 vejce
- 1 Štipka sůl
- Kůra z neošetřeného citronu
- Červený džem (malinový, jahodový nebo podobný)
- Moučkový cukr na poprášení
Nejnovější letáky
Postup
Chcete-li upéct hussarenkrapfen, smíchejte nejprve v míse mouku s cukrem, solí a citronovou kůrou. Opravdu byste měli použít neošetřené citrony, jejich chuť je nesrovnatelně lepší.
Nyní přidejte po malých kouscích studené máslo a konečky prstů ho rychle zapracujte do moučné směsi. V tomto kroku je obzvláště důležité být rychlý, protože čím chladnější máslo zůstane během zpracování, tím bude těsto křehčí.
Přidejte vejce a vše rychle zpracujte v hladké těsto. Osobně si myslím, že nejlepší je pracovat rukama.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce odpočívat přibližně 2 hodiny.
Po uplynutí doby odpočinku těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 2 cm a kulatým vykrajovátkem vykrájejte sušenky o průměru asi 4 cm. Menším vykrajovátkem vykrojte malou část sušenek uprostřed; ty budou později sloužit jako víčka.
Vykrojené sušenky položte na plech vyložený pečicím papírem a doprostřed každé dejte kopeček džemu. Nešetřete, džem se v troubě rozpustí a pěkně sušenky naplní.
Pečte při 180 °C (ventilátor) přibližně 10-15 minut dozlatova. Po upečení nechte husarské koblihy krátce vychladnout, poté na naplněné koblihy nasaďte pokličky a posypte je moučkovým cukrem.