INZERCE

Zdroj: Nevena1987 from Canva

Hrušková povidla

Jedná se o tradiční českou dobrotu, která je připravena z hrušek. Povidla jsou skvělým doplňkem k pečení nebo jen tak na chleba.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kg hrušek Přidáno do
  • 1 kg cukru Přidáno do
  • 1 ks citronu Přidáno do
  • špetka skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Vložíme hrušky do velkého hrnce, přidáme cukr a šťávu z jednoho citronu.

3. Krok

Přiveďme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky úplně nerozvaříme. Průběžně mícháme.

4. Krok

Když jsou hrušky rozvařené, přidáme špetku skořice a promícháme.

5. Krok

Hrušková povidla pak ještě asi hodinu povaříme, dokud nezhoustnou.

6. Krok

Hotová povidla ještě horká naplníme do vy sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Základní kořeněné indické brambory

Tento jednoduchý, ale přesto chutný pokrm vařila a zdokonalovala moje rodina po celé generace. Dobře se kombinuje s jednoduchým dalem nebo tvarohovou raitou.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Dýňový kompot

Tento recept vychází z tradice, ale obsahuje několik mála inovací, které vytvářejí nejen lahodný, ale také zdravý kompot.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Základní kořeněné indické brambory

Tento jednoduchý, ale přesto chutný pokrm vařila a zdokonalovala moje rodina po celé generace. Dobře se kombinuje s jednoduchým dalem nebo tvarohovou raitou.

Bramborová kaše - jemná a hedvábná

Bramborová kaše je klasika vhodná jako příloha k mnoha pokrmům. Je snadná a rychlá na přípravu, takže to je skvělá volba i pro úplné začátečníky.

Kukuřičná polenta a její základní příprava

Polenta je vynikající příloha, která je snadná na přípravu.

Dýňový kompot

Tento recept vychází z tradice, ale obsahuje několik mála inovací, které vytvářejí nejen lahodný, ale také zdravý kompot.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1157 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1607 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1835 recepty