INZERCE

Zdroj: Nevena1987 from Canva

Hrušková povidla

Jedná se o tradiční českou dobrotu, která je připravena z hrušek. Povidla jsou skvělým doplňkem k pečení nebo jen tak na chleba.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 2 kg hrušek Přidáno do
  • 1 kg cukru Přidáno do
  • 1 ks citronu Přidáno do
  • špetka skořice Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Vložíme hrušky do velkého hrnce, přidáme cukr a šťávu z jednoho citronu.

3. Krok

Přiveďme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky úplně nerozvaříme. Průběžně mícháme.

4. Krok

Když jsou hrušky rozvařené, přidáme špetku skořice a promícháme.

5. Krok

Hrušková povidla pak ještě asi hodinu povaříme, dokud nezhoustnou.

6. Krok

Hotová povidla ještě horká naplníme do vy sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty