INZERCE
Zdroj: Nevena1987 from Canva
Hrušková povidla
Jedná se o tradiční českou dobrotu, která je připravena z hrušek. Povidla jsou skvělým doplňkem k pečení nebo jen tak na chleba.
INZERCE
Ingredience
porce
10
- 2 kg hrušek
- 1 kg cukru
- 1 ks citronu
- špetka skořice
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
2. Krok
Vložíme hrušky do velkého hrnce, přidáme cukr a šťávu z jednoho citronu.
3. Krok
Přiveďme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky úplně nerozvaříme. Průběžně mícháme.
4. Krok
Když jsou hrušky rozvařené, přidáme špetku skořice a promícháme.
5. Krok
Hrušková povidla pak ještě asi hodinu povaříme, dokud nezhoustnou.
6. Krok
Hotová povidla ještě horká naplníme do vy sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme.