INZERCE

Zdroj: bauhaus1000 from Getty Images Signature

Hrnková dýňová bábovka

Tuto hrnkovou dýňovou bábovku jsem začala péct právě na podzim, kdy se začínají sklízet dýně. Chtěla jsem vytvořit něco sladkého, ale zároveň zdravého. Jakmile jsem objevila tento recept, stala se tato dýňová bábovka hit. Vyzkoušela jsem různé variace, ale držím se základního receptu, protože je, podle mého názoru, nejlepší.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 hrnek hladké mouky Přidáno do
  • 1 hrnek polohrubé mouky Přidáno do
  • 1 hrnek cukru Přidáno do
  • 1 hrnek oleje Přidáno do
  • 1 hrnek Dýňové pyré Přidáno do
  • 4 kus vejce Přidáno do
  • 12 hrnek mléka Přidáno do
  • 1 Lžíce jedlé sody Přidáno do
  • 1 Lžíce kypřicího prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce skořice Přidáno do
  • 12 lžíce muškátového oříšku Přidáno do
  • sůl Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Začínám tím, že si připravím všechny ingredience. Je důležité, aby byly vajíčka a mléko v pokojové teplotě. Tak se těsto lépe spojí a bábovka bude nadýchanější. Mouku jsem si zvykla přesít, aby bábovka byla vzdušnější.

2. Krok

V jedné míse smíchám hladkou a polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou, práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem a špetkou soli.

3. Krok

Ve druhé míse pak smíchám olej, dýňové pyré, vejce a mléko.

4. Krok

Poté tuhou směs pomalu přidávám do tekuté a míchám, dokud nezískám hladké těsto.

5. Krok

Peču v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 60-70 minut. Pokud těsto začne rychle tmavnout, pokryji ho alobalem.

6. Krok

Po vytáhnutí z trouby nechám bábovku vychladnout a následně ji vyklopu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty