Zdroj: bauhaus1000 from Getty Images Signature
Hrnková dýňová bábovka
Tuto hrnkovou dýňovou bábovku jsem začala péct právě na podzim, kdy se začínají sklízet dýně. Chtěla jsem vytvořit něco sladkého, ale zároveň zdravého. Jakmile jsem objevila tento recept, stala se tato dýňová bábovka hit. Vyzkoušela jsem různé variace, ale držím se základního receptu, protože je, podle mého názoru, nejlepší.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek Dýňové pyré
- 4 kus vejce
- 1⁄2 hrnek mléka
- 1 Lžíce jedlé sody
- 1 Lžíce kypřicího prášku
- 1 Lžíce skořice
- 1⁄2 lžíce muškátového oříšku
- sůl
Nejnovější letáky
Postup
Začínám tím, že si připravím všechny ingredience. Je důležité, aby byly vajíčka a mléko v pokojové teplotě. Tak se těsto lépe spojí a bábovka bude nadýchanější. Mouku jsem si zvykla přesít, aby bábovka byla vzdušnější.
V jedné míse smíchám hladkou a polohrubou mouku s cukrem, jedlou sodou, práškem do pečiva, skořicí, muškátovým oříškem a špetkou soli.
Ve druhé míse pak smíchám olej, dýňové pyré, vejce a mléko.
Poté tuhou směs pomalu přidávám do tekuté a míchám, dokud nezískám hladké těsto.
Peču v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 60-70 minut. Pokud těsto začne rychle tmavnout, pokryji ho alobalem.
Po vytáhnutí z trouby nechám bábovku vychladnout a následně ji vyklopu.