Hrnková bublanina
Hrnková bublanina je tradiční český dezert, který se vyznačuje svou jednoduchostí a výbornou chutí. Tento recept na hrnkovou bublaninu je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládne i začátečník v pečení.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1⁄2 hrnku oleje
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr g
- 300 g ovoce třešně
- Meruňky
- Jahody
- borůvky atd
- máslo na vymazání formy
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 180°C (356°F).
Ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé a husté pěny.
Pomalu přilévejte olej a mléko, a za stálého míchání je zařaďte do směsi.
Prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji za stálého míchání přidejte do směsi. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.
Vymažte pekáč máslem a vysypte moukou. Ovoce omyjte, očistěte a osušte. Pokud používáte větší kusy ovoce (jako meruňky nebo třešně), můžete je rozpůlit a vyndat pecky.
Rozložte polovinu ovoce na dno pekáče a zasypte ho polovinou těsta. Poté přidejte zbytek ovoce a přelijte zbytkem těsta.
Vložte pekáč do trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud povrch bublaniny nezíská zlatavě hnědou barvu a špejle vyjmuté z těsta vyjde čistá.
Nechte bublaninu vychladnout, poté ji posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Hrnková bublanina s ovocem je na světě!