INZERCE

Hrnková bublanina

Hrnková bublanina je tradiční český dezert, který se vyznačuje svou jednoduchostí a výbornou chutí. Tento recept na hrnkovou bublaninu je jednoduchý a rychlý, takže ho zvládne i začátečník v pečení.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 hrnek hladké mouky Přidáno do
  • 1 hrnek cukru Přidáno do
  • 1 hrnek mléka Přidáno do
  • 12 hrnku oleje Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • 1 prášek do pečiva Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr g Přidáno do
  • 300 g ovoce třešně Přidáno do
  • Meruňky Přidáno do
  • Jahody Přidáno do
  • borůvky atd Přidáno do
  • máslo na vymazání formy Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Nejprve si předehřejte troubu na 180°C (356°F).

2. Krok

Ve větší míse rozšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé a husté pěny.

3. Krok

Pomalu přilévejte olej a mléko, a za stálého míchání je zařaďte do směsi.

4. Krok

Prosejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji za stálého míchání přidejte do směsi. Těsto by mělo být hladké a bez hrudek.

5. Krok

Vymažte pekáč máslem a vysypte moukou. Ovoce omyjte, očistěte a osušte. Pokud používáte větší kusy ovoce (jako meruňky nebo třešně), můžete je rozpůlit a vyndat pecky.

6. Krok

Rozložte polovinu ovoce na dno pekáče a zasypte ho polovinou těsta. Poté přidejte zbytek ovoce a přelijte zbytkem těsta.

7. Krok

Vložte pekáč do trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud povrch bublaniny nezíská zlatavě hnědou barvu a špejle vyjmuté z těsta vyjde čistá.

8. Krok

Nechte bublaninu vychladnout, poté ji posypte moučkovým cukrem a podávejte.

9. Krok

Hrnková bublanina s ovocem je na světě!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty