Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Hrníčkový pudinkový koláč
Chutný koláč, který může být dokonalým dezertem pro jakoukoli příležitost. Tento recept využívá hrníček jako měrnou jednotku.
Ingredience
Těsto:
- 2 hrnky mouka hladká speciální
- 2 hrnky polohrubá mouka
- 250 g máslo
- 1 hrnek cukr
- 1 ks vanilkový cukr
- 3 ks vejce
- 2 pl zakysaná smetana
- 2 lžíce Kypřící prášek
Nástroje
- 3 ks vanilkový pudink
- 5 sklenice mléko
- 6 pl cukr
- 2 kg jablko
- 1 kl skořice
- Moučkový cukr na posypání
Nejnovější letáky
Postup
Vejce vymícháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
Do druhé misky prosejeme mouku s práškem do pečiva a smícháme s máslem.
Přidáme vejce se smetanou a promícháme.
Těsto rozdělíme na dvě části - větší a menší. Větší těsto položíme do pekáčku, který vyložíme pečicím papírem. Druhé těsto zatím zabalíme a uložíme do lednice.
Jablka umyjeme, nastrouháme a smícháme se skořicí. Položíme je na těsto.
Pudingy smícháme s cukrem v troše mléka.
Zbývající mléko dáme vařit a přidáme smíchaný pudink. Uvaříme. Ještě teplé nalejeme na nastrouhaná jablka.
Druhé těsto vybereme z lednice a nastrouháme na puding.
Koláč pečeme cca 50 minut na 180°C.
Po vychladnutí ho posypeme moučkovým cukrem.