Zdroj: ildipapp from Canva
Hrášková rýže
Hrášková rýže je nejenomže skvělý způsob, jak připravit běžnou rýži něco jiným způsobem, ale je to také perfektní recept pro ty, kteří chtějí zařadit do svého jídelníčku více zeleniny.
Ingredience
- 200 g Basmati rýže
- 200 g mrazeného hrášku
- 1 cibule
- 1 lžička Kurkumy
- 3 stroužky česneku
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
Nejnovější letáky
Postup
Začněte tím, že si na pánvi rozehřejete olivový olej. Jakmile je pánvička dostatečně horká, přidejte na jemno nakrájenou cibuli a česnek. Restujte je, dokud se cibule nezačne zlatě zbarvovat. Tento krok je důležitý pro vytvoření bohaté chuti.
Poté přidejte do pánve hrášek. Během přípravy jsem zjistila, že pokud hrášek přidám na pánvi hned po cibuli a česneku, tak se lépe propíše chutí z cibule a česneku a celková chuť jídla je potom bohatší.
Mezitím si v jiném hrnci připravte rýži dle pokynů na obalu. Zde bych doporučila basmati rýži, jejíž vláknitá struktura je ideální pro toto jídlo a nelepí se.
Až budou hrášek i rýže připravené, smíchejte je dohromady. Okořeňte podle vlastní chuti solí, pepřem a kurkumou.