INZERCE
Zdroj: unsplash
Hrachová kaše
K tradičním pokrmům české kuchyně patří také hrachová kaše. Obvykle se podává s vařeným uzeným masem nebo opečeným jiným druhem uzeniny (klobásy, špekáčky nebo párky). Na vrch hrachové kaše se dá osmažená cibulka a zajídá se krajícem čerstvého chleba.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 Lžíce olivového oleje
- 1 Balení mrazeného hrášku
- 1 Svazek zelené cibule
- nakrájené
- 1 Svazek čerstvých mátových lístků
- 2 Lžíce máslo
- 2 Lžíce brown sugar v4
- a sůl pepř podle chuti
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte mražený hrášek, zelenou cibulku a
2. Krok
Mátu; vařte a míchejte, dokud není hrášek horký a měkký, ale stále jasně zelený, 7 až 10 minut.
3. Krok
Nasypte do mísy a rozmačkejte, dokud nebude hrášek důkladně rozdrcený, ale stále mírně sypký. Přidejte máslo, hnědý cukr, sůl a pepř; míchejte, dokud se máslo nerozpustí a cukr nerozpustí.