Zdroj: ildipapp from Canva
Hovězí stroganov
Tradiční ruský recept, pochoutka pro milovníky masitých pokrmů. Hovězí stroganov je rychlý a snadný oběd, který uspokojí každého.
Ingredience
Stroganov:
- 500 g Hovězí svíčková
- 2 lžíce pšeničné mouky
- 500 ml Hovězí vývar
- 4 lžíce rostlinného oleje
- 2 ks Cibule
- 300 g Houby
- 1⁄2 červená červená paprika
- 1⁄2 pohár Rajčatový protlak
- 1 lžíce Koncentrát rajčat
Koření:
- 2 čajové lžičky Sladká paprika
- 1⁄2 čajová lžička mletá paprika - pálivá
- sůl a pepř
- 1 ks Nakládaná okurka (volitelně)
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájet na proužky. Smíchat s pšeničnou moukou. Přivést vývar k varu v široké hrnci.
Rozpalte pánvi s olejem a postupně do ní vhazujte maso. Opečte rychle, poté sundejte z pánve a vložte do vařícího bujónu.
Ochutíme paprikou a vaříme pod pokličkou, dokud maso nebude měkké.
Cibuli nasekat a opect na oleji, přidat do hrnce s masem a vařit 5 minut.
Nakrájej houby, hoď je na pánev s olejem, poté přidej nakrájenou na proužky papriku a smaž dalších 5 minut.
Přeložit do hrnce s masem.
Vařit bez pokličky asi 5 minut a dochutit solí a pepřem.
Přidejte rajskou omáčku a koncentrát rajčat. Vařte pod pokličkou po dobu 5 minut.
Oškrabte nakládanou okurku (pokud používáte), nakrájejte na proužky a přidejte do jídla.