Zdroj: Canva
Hovězí stroganov
Hovězí stroganoff je klasické a chutné jídlo, které nikdy nezklame. Tento recept využívá křehké kousky hovězího masa a aromatickou smetanovou omáčku k vytvoření vydatného jídla, které si vaše rodina určitě zamiluje.
Ingredience
- 500 g hovězího masa nakrájeného na tenké plátky
- 2 středně velké cibule nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 2 Lžíce máslo
- 2 Lžíce hladké mouky
- 1 šálek beef stock
- 1 šálek smetany
- 2 Lžíce Worcestershire omáčky
- 1 Lžíce dijonské hořčice
- 1 Lžíce citronové šťávy
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- 400 g uvařených špaget nebo jiného těstovinového pokrmu na servírování
Nejnovější letáky
Postup
V pánvi rozehřejte máslo na vysoké teplotě.
Přidejte maso a opečte ho z každé strany do zlatova.
Vyjměte maso z pánve a odložte stranou.
V téže pánvi orestujte cibuli a česnek, dokud nejsou měkké.
Přidejte žampiony a orestujte je, dokud nezměknou.
Do pánve přidejte mouku a dobře promíchejte.
Postupně přilévejte beef stock, smetanu, Worcestershire omáčku, dijonskou hořčici a citrónovou šťávu, až vznikne jednotná omáčka.
Přidejte maso zpět do pánve a promíchejte.
Omáčku nechte provařit na střední teplotě, dokud nezhoustne.
Ochutnejte omáčku a případně dosolte a opepřete podle chuti.
Nakonec servírujte omáčku přes uvařený špagety nebo jiné těstoviny.