Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva
Hovězí řízek Porthaus
Recept na rízek Porthaus obalený v múke, vajci a strúhanke.
Ingredience
- 4 Kusy hovězího masa
- 3 vejce
- Mouka
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso si nakrájejte na řízky, osolte a opepřete a nechte odpočívat cca 15 minut. Maso by mělo být pokojové teploty pro optimální výsledek.
Ve třech miskách si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Každý kus masa obalíme v mouce, poté vejcích a nakonec ve strouhance. Používejte různé ruce pro různé misky, aby se zabránilo lepení.
Na pánvi rozpalte olivový olej a opékejte řízky 3-4 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatohnědé. Hovězí Porthaus volím právě proto, že je tak šťavnatý a bohatý na chuti.
Po úpravě na pánvi řízky přeložte do pečicího plechu a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15-20 minut.
Podáváme s bramborami, rýží nebo salátem. Dobrou chuť!