INZERCE

Zdroj: Oleksandr Prokopenko from Canva

Hovězí řízek Porthaus

Recept na rízek Porthaus obalený v múke, vajci a strúhanke.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 Kusy hovězího masa Přidáno do
  • 3 vejce Přidáno do
  • Mouka Přidáno do
  • strouhanka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

80 min.
1. Krok

Hovězí maso si nakrájejte na řízky, osolte a opepřete a nechte odpočívat cca 15 minut. Maso by mělo být pokojové teploty pro optimální výsledek.

2. Krok

Ve třech miskách si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku. Každý kus masa obalíme v mouce, poté vejcích a nakonec ve strouhance. Používejte různé ruce pro různé misky, aby se zabránilo lepení.

3. Krok

Na pánvi rozpalte olivový olej a opékejte řízky 3-4 minuty na každé straně, dokud nejsou zlatohnědé. Hovězí Porthaus volím právě proto, že je tak šťavnatý a bohatý na chuti.

4. Krok

Po úpravě na pánvi řízky přeložte do pečicího plechu a vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 15-20 minut.

5. Krok

Podáváme s bramborami, rýží nebo salátem. Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Zelí

164 recepty

Dezert

1888 recepty

Těstoviny

303 recepty

Smažené

489 recepty

Oběd

2806 recepty

Dorty

318 recepty