Domácí paštika
Není nad poctivou domácí paštiku ve které víte co máte..
Ingredience
- 1⁄2 kg vepřových jater
- 1⁄2 kg vepřové plece
- 1⁄2 kg vepřového bůčku
- 3 ks cibule
- 2 vejce
- 5 ks česneku
- 100 g sádla
- muškátový oříšek
- muškátový květ
- 2 g skořice
- 2 g nové koření
- Sůl a pepř
- 200 ml Portské víno
- 250 g masla
Nejnovější letáky
Postup
1. Krok
Vepřovou plec a bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme i nakjájenou cibuli. Vše zakápneme vínem a dáme péct na 160 °C na půl hodiny do trouby.
Pečené maso a cibuli necháme trochu zchládnout, smícháme a pomeleme na mlýnku na maso. Nejlepe co nejvíc na jemno, Výpek nevyléváme.
3. Krok
Játra omyjeme a také dvakrát umeleme spolu s jednou cibulí nakrájenou na klínky a česnekem. Játrovou a masovou směs smícháme dohromady, přidáme rozšlehané vejce, změklé máslo a výpek z masa, sůl a koření a pořádně prošleháme a prohněteme aby se vše důkladně spojilo dohromady.
Plníme do zavařovacích skleniček nebo formy na zapékáni. Nechte si místo na tuk cca 1,5cm od okraje. Připravené sklenice vkládamé do vodní lázně. Vložime do předehřáte trouby na 85 °C a cca jednu hodinu pečeme ve vodní lázní.
Po uečené vyjmeme a necháme zchladnout. zalijeme rozpuštěným tukem a dáme do lednice.