INZERCE
Domácí paštika

Domácí paštika

Není nad poctivou domácí paštiku ve které víte co máte..

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 12 kg vepřových jater Přidáno do
  • 12 kg vepřové plece Přidáno do
  • 12 kg vepřového bůčku Přidáno do
  • 3 ks cibule Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 5 ks česneku Přidáno do
  • 100 g sádla Přidáno do
  • muškátový oříšek Přidáno do
  • muškátový květ Přidáno do
  • 2 g skořice Přidáno do
  • 2 g nové koření Přidáno do
  • Sůl a pepř Přidáno do
  • 200 ml Portské víno Přidáno do
  • 250 g masla Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1. Krok

2. Krok

Vepřovou plec a bůček nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme i nakjájenou cibuli. Vše zakápneme vínem a dáme péct na 160 °C na půl hodiny do trouby.

3. Krok

Pečené maso a cibuli necháme trochu zchládnout, smícháme a pomeleme na mlýnku na maso. Nejlepe co nejvíc na jemno, Výpek nevyléváme.

4. Krok

3. Krok

5. Krok

Játra omyjeme a také dvakrát umeleme spolu s jednou cibulí nakrájenou na klínky a česnekem. Játrovou a masovou směs smícháme dohromady, přidáme rozšlehané vejce, změklé máslo a výpek z masa, sůl a koření a pořádně prošleháme a prohněteme aby se vše důkladně spojilo dohromady.

6. Krok

Plníme do zavařovacích skleniček nebo formy na zapékáni. Nechte si místo na tuk cca 1,5cm od okraje. Připravené sklenice vkládamé do vodní lázně. Vložime do předehřáte trouby na 85 °C a cca jednu hodinu pečeme ve vodní lázní.

7. Krok

Po uečené vyjmeme a necháme zchladnout. zalijeme rozpuštěným tukem a dáme do lednice.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Oběd

2798 recepty

Těstoviny

301 recepty

Sušení

28 recepty

Dezert

1884 recepty

Saláty

266 recepty