Hovězí pečeně s tarhonou
Velmi jednoduché a chutné jídlo, které si velmi snadno můžete připravit i vy doma. Pokud máte rádi pečeně, určitě vyzkoušejte. Příloha je na výběr 🙂
Ingredience
- 1 kg hovězí játra
- 1 cibule
- 2 mletá paprika - sladká
- 3 pl Rajčatová pasta
- 1 pl mletá červená paprika
- 1 kl mletý černý pepř
- 3 kl Mladá římská kmín
- 1 kl chilli vločky
- olej
- voda
- sůl
Příloha
- 500 g nudle
- 1.3 l voda
- sůl
- olej
Nejnovější letáky
Postup
V pánvi na oleji chvíli osmahneme rajčatovou pastu, poté k ní přidáme mletou papriku a společně ještě chvíli osmahneme. Přidáme hrubě nastrouhanou cibuli, ostatní koření a poté i nakrájenou játra. Osolíme, promícháme a zakryté necháme, aby uvolnilo vlastní šťávu.
Když pečeně pustila šťávu, dle potřeby dolijeme vodu, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a vaříme pokryté do měkka.
Jako přílohu jsem připravila Tarhoňu. Na oleji si opečeme Tarhoňu dohněda, zalijeme dostatečným množstvím vody, osolíme a zakryjeme. Vaříme do té doby, dokud Tarhoňa celou vodu nevstřebá. Samozřejmě si přílohu může každý vybrat podle sebe. Přeji dobrou chuť !
Další mé recepty najdete také na mém blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube