Hovězí na houbách
Recept na hovězí na houbách je jednoduchý a chutný pokrm, který lze připravit za méně než hodinu.
Ingredience
- 600 g hovězího masa nejlépe svíčková nebo roštěnec
- 400 g čerstvých žampionů lze použít i směs lesních hub
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 Lžíce polévkové oleje nejlépe olivový
- 1 Lžíce másla
- 150 ml smetany na vaření nebo více
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- sůl pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobu volitelně
Nejnovější letáky
Postup
Hovězí maso očistěte od blan a nakrájejte na tenké plátky nebo proužky. Očistěte žampiony a nakrájejte je na plátky. Cibuli a česnek nakrájejte najemno.
V pánvi rozehřejte olej a máslo na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou skleněné.
Přidejte nakrájené hovězí maso do pánve a smažte, dokud není z vnější strany zapečené. Osolte a opepřete podle chuti.
Přidejte nakrájené žampiony do pánve a promíchejte, aby se směs rovnoměrně rozložila. Vařte asi 5-7 minut, dokud houby nezačnou ztrácet vodu.
Přidejte lžíci mouky do pánve a promíchejte, aby se mouka rovnoměrně rozložila. Vařte další 2 minuty.
Pomalu přidejte smetanu do pánve a míchejte, aby se vytvořila omáčka. Případně můžete omáčku zahustit další moukou rozpuštěnou ve vodě. Vařte na mírném ohni dalších 10-15 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
Chutná omáčka by měla být krémová a hladká. Podávejte hovězí na houbách s rýží . Ozdobte čerstvou petrželkou, pokud máte rádi.