INZERCE

Hovězí maso na mrkvi

Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa například z krku Přidáno do
  • 500 g mrkve Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 3 Lžíce oleje Přidáno do
  • a sůl pepř Přidáno do
  • hovězí vývar nebo voda podle potřeby Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • petrželka na ozdobení Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran opečte do zlatova.

2. Krok

Cibuli nakrájejte na drobno a přidejte k masu. Orestujte, dokud cibule nezačne zlatnout.

3. Krok

Mrkvi oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte k masu a cibuli.

4. Krok

Přilijte hovězí vývar nebo vodu tak, aby bylo maso s mrkví ponořené. Přikryjte a dusíte na mírném ohni přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké.

5. Krok

Mouku rozehřejte na suché pánvi, dokud nezačne hnědnout, poté ji zřeďte malým množstvím vody a přidejte do hrnce s masem a mrkví. Vařte ještě 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

6. Krok

Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží a posypte petrželkou.

7. Krok

Tento recept je poměrně flexibilní a můžete přidat další koření nebo zeleninu podle svého vkusu. Dobrou volbou může být například přidání celeru, petržele nebo kousků brambor, které se budou dusit spolu s masem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty