Hovězí maso na mrkvi
Hovězí na mrkvi je klasické jídlo, které je poměrně jednoduché na přípravu. Zde je základní recept, který můžete vyzkoušet.
Ingredience
- 500 g hovězího masa například z krku
- 500 g mrkve
- 1 cibule
- 3 Lžíce oleje
- a sůl pepř
- hovězí vývar nebo voda podle potřeby
- 2 Lžíce hladké mouky
- petrželka na ozdobení
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájejte na menší kousky, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm z obou stran opečte do zlatova.
Cibuli nakrájejte na drobno a přidejte k masu. Orestujte, dokud cibule nezačne zlatnout.
Mrkvi oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte k masu a cibuli.
Přilijte hovězí vývar nebo vodu tak, aby bylo maso s mrkví ponořené. Přikryjte a dusíte na mírném ohni přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké.
Mouku rozehřejte na suché pánvi, dokud nezačne hnědnout, poté ji zřeďte malým množstvím vody a přidejte do hrnce s masem a mrkví. Vařte ještě 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží a posypte petrželkou.
Tento recept je poměrně flexibilní a můžete přidat další koření nebo zeleninu podle svého vkusu. Dobrou volbou může být například přidání celeru, petržele nebo kousků brambor, které se budou dusit spolu s masem.