INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Hovězí maso na červeném víně

Recept na lahodné hovězí maso na červeném víně s mrkví.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 700 g Hovězí maso Přidáno do
  • Láhev červeného vína Přidáno do
  • 2 kus Mrkev Přidáno do
  • 2 kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl Mouka Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • 1 pl Hovězí vývar (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak ho obalte v mouce.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte na talíř.

3. Krok

Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte rozdrcený česnek.

4. Krok

Když zelenina lehce zhnědne, přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho vínem. Víno by mělo maso zcela zakrýt. Pokud je ho málo, můžete přidat hovězí vývar.

5. Krok

Pak přidejte koření (tymián, majoránku, sůl, pepř) a pomalu vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.

6. Krok

Takto připravené hovězí maso na červeném víně lze podávat s rýží nebo chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty