INZERCE
Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Hovězí maso na červeném víně
Recept na lahodné hovězí maso na červeném víně s mrkví.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 700 g Hovězí maso
- Láhev červeného vína
- 2 kus Mrkev
- 2 kus Cibule
- 2 stroužky Česnek
- 2 pl Mouka
- Tymián
- Majoránka
- sůl
- černý pepř
- olej
- 1 pl Hovězí vývar (nepovinné)
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
150 min.
1. Krok
Maso nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak ho obalte v mouce.
2. Krok
Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte na talíř.
3. Krok
Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte rozdrcený česnek.
4. Krok
Když zelenina lehce zhnědne, přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho vínem. Víno by mělo maso zcela zakrýt. Pokud je ho málo, můžete přidat hovězí vývar.
5. Krok
Pak přidejte koření (tymián, majoránku, sůl, pepř) a pomalu vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.
6. Krok
Takto připravené hovězí maso na červeném víně lze podávat s rýží nebo chlebem.