INZERCE

Zdroj: margouillatphotos from Getty Images

Hovězí maso na červeném víně

Recept na lahodné hovězí maso na červeném víně s mrkví.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 700 g Hovězí maso Přidáno do
  • Láhev červeného vína Přidáno do
  • 2 kus Mrkev Přidáno do
  • 2 kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroužky Česnek Přidáno do
  • 2 pl Mouka Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • černý pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
  • 1 pl Hovězí vývar (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Maso nakrájejte na menší kousky a osolte. Pak ho obalte v mouce.

2. Krok

Na pánvi rozehřejte olej a maso opečte ze všech stran. Opečené maso vyjměte na talíř.

3. Krok

Na stejné pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte rozdrcený česnek.

4. Krok

Když zelenina lehce zhnědne, přidejte maso zpět do pánve a zalijte ho vínem. Víno by mělo maso zcela zakrýt. Pokud je ho málo, můžete přidat hovězí vývar.

5. Krok

Pak přidejte koření (tymián, majoránku, sůl, pepř) a pomalu vařte pod pokličkou na mírném ohni asi 2 hodiny.

6. Krok

Takto připravené hovězí maso na červeném víně lze podávat s rýží nebo chlebem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty