Hovězí květová špička s grilovanou vodnici a pečeným bramborem s ovčím sýrem
Zkuste si připravit květovou špičku levné ale šťavnaté maso na grilu
Ingredience
Suroviny
- 800 g čerstvé květové špičky rumpsteak vyzrále
- 25 g uzené BBQ omáčky
- snítka tymiánu
- extra Olivový olej virgin
- Čerstvé drcený pepř
- Sůl vločková
Na přílohu
- 8 ks brambory nakrojené
- 125 g slanina anglická
- Sůl a čerstvý pepř
- sýr Ovčí pecorino strouhané
- Tymián
- Svazek bilé ředkve vodnice
Nejnovější letáky
Postup
Postup
KROK 1
Maso si očistíme a naporcujeme na menší plátky. Okořeníme drceným pepřem, tymiánem a uzenou BBQ omáčkou. Vše necháme v lednici odležet alespoň 1 hodinu
KROK 2
Očištěné brambory od hlíny si nakrojíme nožem na tenké zářezy do kterých vložíme slaninu. Zakápneme olejem, posypeme pepřem a bylinkami. Vložíme zapéct do trouby alespoň na 35 min při 170 °C
KROK 3
Mezitím si očistíme ředkev a nakrojíme na menší kousky, zakápneme olejem a okořeníme soli, pepřem a bylinkami. A taky necháme odležet
Krok 4
Po odležení si rozpálíme gril a maso na něm zprudka opečeme z obou stran tak aby se zatáhlo. Přidáme brambory které jsme si předpekli v troubě aby nám na grilu tak dlouho netrvalý. Ty posypeme ovčím sýrem a pomalinku dopékáme na zlatavou a aby měli křupavou kůrku. Vodnice ředkev stačí chvilinku opéct na grilu z obou stran, měla by zůstat lehce křupavá uvnitř.
Krok 5
Maso se na grilu pozvolná peklo cca 15-20minut uvnitř by nemělo by být suché. Po vpichu teploměrem cca 56°C ve středu masa tak aby bylo dostatečně propečené a šťavnaté.
Po sundání z ohně jsem jej nechal chvíli odpočinout a nakonec jsem dochutil zakápnutím olivového oleje a posypáním vločkové mořské soli a čerstvě umletým pepřem spolu s čerstvými bylinkami. A vše jsme podávali s opečeným bramborem a grilovanou vodnici.