Zdroj: A_Lein from Getty Images
Hovězí guláš s noky
Tradiční hovězí guláš s přílohou z noků.
Ingredience
- 500 g Hovězí maso
- 2 kus střední cibule
- 4 stroužky Česnek
- 2 lžíce Sladká paprika
- 1 kus červené papriky
- 1 kus zelený pepř
- 500 g Brambory
- 200 g Hladká mouka
- 1 kus vejce
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kostky. Kvalitní hovězí maso je klíčem ke skvělé chuti guláše.
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a osmažte na pánvi dozlatova.
Přidejte hovězí maso a smažte, dokud nezíská pěknou hnědou barvu, která mu dodá výraznou chuť.
Podle potřeby přidejte sladkou papriku, koření, nakrájenou papriku a vodu. Guláš můžete zředit vodou, ale nezapomeňte, že guláš je sytý a neměl by být příliš řídký.
Dusíme na mírném ohni asi hodinu a půl, dokud maso nezměkne.
Mezitím připravte noky. Nastrouhejte brambory, přidejte hladkou mouku, vejce, sůl a promíchejte do homogenní hmoty. Pokud je směs příliš řídká, přidejte více mouky. Čím více mouky, tím budou noky tvrdší.
Gnocchi vařte ve vroucí vodě asi 5 minut a poté je slijte.
Hotový guláš podávejte s noky. Dobrou chuť.