INZERCE
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Housky z jednoho pramene
Chrupavé domácí pečivo, ideální k snídani nebo jako doplněk k hlavnímu jídlu. Recept pochází z jednoho malého pramene, který si můžete udržovat a obměňovat podle potřeby a chuti.
INZERCE
Ingredience
porce
6
- 300 g vody
- 60 g oleje
- 550 g hladké mouky
- 2 lžíce Soli
- 14 g droždí
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
180 min.
1. Krok
Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nechte 10 minut vzejít.
2. Krok
V míse smícháme mouku, sůl, olej, přidáme droždí a vypracujeme pružné těsto. Necháme ho vykynout.
3. Krok
Vykynuté těsto rozdělíme na 8 až 10 dílů.
4. Krok
Z každého vytvarujeme kouli a necháme ji chvíli kynout.
5. Krok
Poté ho vyválíme a vytvarujeme do špalíčku, který srolujeme.
6. Krok
Před pečením potřete housky vejcem a posypte je solí.
7. Krok
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 20 minut.