Housky plněné mletým masem v omáčce
Pomalu se blíží zimní období a grilovací nádobíčko ukládáme k zimnímu spánku. Mám tu pro vás burger, trochu jinak. Není potřeba gril, jen velkou pánev, plech na pečení a zábava může začít.
Ingredience
Suroviny
- 400 g mletého hovězího masa
- 4 hamburgerové housky
- 4 plátky sýru chedar
- sůl a pepř
- 1 rajče
- 1 rajského protlaku
- 4 lžíce zelené petrželky
- 40 ml olivový olej
- 100 ml voda
Karamelizovaná cibule
- 2 cibule
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce balzamikového octu
- sůl pepř
Nejnovější letáky
Postup
Karamelizovaná cibule: V kastrolu rozehřejte máslo s olivovým olejem a na mírné teplotě restujte cibuli. V okamžiku, kdy cibule povadne a změkne, přidejte ocet, cukr, okořente solí, pepřem. Míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Celý proces trvá cca 15-20’.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a restujte 3-4’ mleté maso, v průběhu restování vařečkou maso rozmělňuje, tak aby nemělo hrudky. Přidejte rajský protlak, zelenou petrželku, rajče, sůl, pepř. Podlijte vodou (používam Pí vodu BCS), a duste cca 15-20’ doměkka . V průběhu dušení kontrolujte tekutiny, je-li potřeba podlijte vodou. Masová směs by neměla být ani příliš vlhká ani suchá. Dochuťte.
Housky podélně rozkrojte, na spodní část dejte plátek rajčete, pak navršte mleté maso, karamelizovanou cibulkou a nakonec plátek chedaru. Přiklopte druhou částí housky a povrch potřete olivový olejem.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Burgery položte na plech a nechte 10-15’ zapéct.