INZERCE

Zdroj: gkrphoto from Getty Images

Houby naložené v octě

Recept na chutné marinované houby v octě, které jsou vhodné jako příloha.

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 1 kg čerstvé houby (nejlépe hřibovité nebo máslovky) Přidáno do
  • 1 l vody Přidáno do
  • 0.6 pohár Jablečný ocet Přidáno do
  • 0.3 pohár Cukr Přidáno do
  • 3 listy Vavřín Přidáno do
  • 5 zrna Koření Přidáno do
  • 3 čajové lžičky Soli Přidáno do
INZERCE

Postup

140 min.
1. Krok

Nejprve houby omyjeme a odřízneme poškozené části. Ze zkušenosti vím, že nejlepší je to udělat hned po sklizni. Houby jsou čerstvé a ještě neztratily svou chuť.

2. Krok

Vodu s přídavkem soli převařte. Když se voda začne vařit, přidejte houby a vařte je asi 20 minut. Nezapomeňte, že houby by měly být ponořené ve vodě; pokud je jich více, můžete přidat trochu více vody.

3. Krok

Vychladlé houby nasypte do čistých a suchých sklenic a snažte se, aby jich bylo co nejvíce.

4. Krok

Nyní si připravte marinádu: vodu, ocet, cukr, bobkové listy a nové koření. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Ze zkušenosti vím, že marinádu lze mírně upravit a přidat koření podle vlastní chuti.

5. Krok

Houby ve sklenicích zalijte horkým nálevem. Pod zátkou je dobré nechat trochu místa.

6. Krok

Nyní stačí sklenice uzavřít a postavit je dnem vzhůru asi na 24 hodin, aby vychladly a zavařily se.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Dorty

318 recepty

Těstoviny

302 recepty