INZERCE

Zdroj: cislander from Getty Images Signature

Houby na smetaně

Houby na smetaně je klasické české jídlo, které je ideální pro zahřátí v chladnějších obdobích roku. Je jednoduché na přípravu a skvěle chutná.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g žampionů Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • 4 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 300 ml smetany na vaření Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • mletý černý pepř Přidáno do
  • Olije (podle potřeby) Přidáno do
  • Petržel na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

40 min.
1. Krok

Nejprve si očistíme houby, nakrájíme na plátky a cibuli na drobno.

2. Krok

Na pánvi rozehřejeme máslo a restujeme na něm cibuli dozlatova.

3. Krok

Na máslo přidáme nakrájené houby a restujeme dozlatova.

4. Krok

K houbám a cibuli vsypeme hladkou mouku, zamícháme a necháme krátce zprůhlednět.

5. Krok

Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni cca 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

6. Krok

Omáčku dochutíme solí a pepřem.

7. Krok

Před podáváním posypeme čerstvou petrželí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty