INZERCE
Zdroj: cislander from Getty Images Signature
Houby na smetaně
Houby na smetaně je klasické české jídlo, které je ideální pro zahřátí v chladnějších obdobích roku. Je jednoduché na přípravu a skvěle chutná.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 500 g žampionů
- 2 ks cibule
- 2 Lžíce masla
- 4 Lžíce hladké mouky
- 300 ml smetany na vaření
- sůl
- mletý černý pepř
- Olije (podle potřeby)
- Petržel na podávání
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
40 min.
1. Krok
Nejprve si očistíme houby, nakrájíme na plátky a cibuli na drobno.
2. Krok
Na pánvi rozehřejeme máslo a restujeme na něm cibuli dozlatova.
3. Krok
Na máslo přidáme nakrájené houby a restujeme dozlatova.
4. Krok
K houbám a cibuli vsypeme hladkou mouku, zamícháme a necháme krátce zprůhlednět.
5. Krok
Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni cca 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
6. Krok
Omáčku dochutíme solí a pepřem.
7. Krok
Před podáváním posypeme čerstvou petrželí.