Zdroj: frederique wacquier from Getty Images
Houbové rizoto s kuřecím masem
Toto je nejlepší houbové rizoto s kuřecím masem. Kdykoli mám chuť na něco výjimečného, ale zároveň vhodného, udělám si tento recept.
Ingredience
- 300 g kuře
- 250 g Rýže arborio
- 150 g čerstvé houby
- 1 kus cibule
- 2 stroužky Česnek
- 1 l Kuřecí vývar
- 50 g Máslo
- Sůl a černý pepř na dochucení
- Parmezán na posypání
- Olej na vaření
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve nakrájejte kuře na kousky a osolte je. Poté ho osmahněte na pánvi s trochou oleje.
Když je maso dozlatova opečené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou. Na stejné pánvi osmahněte nejprve nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata, poté přidejte rozmačkaný česnek a nakonec připravené houby nakrájené na plátky. Nechte je smažit, dokud nepustí šťávu.
Poté přidejte rýži a promíchejte.
Nejdůležitější částí přípravy rizota je pravidelné podlévání a míchání. Proto přidávejte kuřecí vývar postupně, vždy jen tolik, aby byla rýže pokryta tekutinou. Míchejte a vařte na mírném ohni, dokud rýže nevstřebá všechen vývar. Celý tento proces trvá přibližně 15-20 minut.
Když je rýže téměř hotová, vraťte do pánve kuře a promíchejte. Pokud je rizoto příliš husté, přidejte trochu vody nebo vývaru. Nakonec přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. V této fázi by mělo být kuře zcela hotové a houbové rizoto krémové a šťavnaté.
Při podávání posypte ještě trochou parmazánu.