Zdroj: Pixabay
Houbová omáčka s masem
Jedná se o tradiční český recept, při jehož přípravě využijeme výtečných hřibů, které náš jídelníček obohatí o výrazné aroma a šťávu. Houbová omáčka s masem je ideální na nedělní oběd pro celou rodinu. Houbová omáčka s kuřecím masem či smetanová houbová omáčka s vepřovým masem, tento recept se hodí ke každému masu!
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 500 g hřibů
- 1 velká cibule
- 4 Lžíce oleje
- 4 Lžíce mouky
- 1 lžička soli
- půl lžičky pepře
- 1 lžička majoránky
- 2 Lžíce kmínu
- 2 lžíce sladké papriky
Nejnovější letáky
Postup
Maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.
Cibuli nakrájíme nadrobno a na stejné pánvi ji orestujeme dozlatova.
Přidáme k masu, posypeme moukou a krátce zasmažíme.
Přidáme majoránku, kmín, papriku, sůl a pepř.
Vodu dolijeme tolik, aby bylo maso ponořené a necháme pod pokličkou dusit.
Mezitím si nakrájíme houby na plátky a přidáme je do hrnce.
Vše necháme dusit dalších 30 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké. Občas promícháme.
Podáváme s knedlíkem či bramborami.