INZERCE

Zdroj: Pixabay

Houbová omáčka s masem

Jedná se o tradiční český recept, při jehož přípravě využijeme výtečných hřibů, které náš jídelníček obohatí o výrazné aroma a šťávu. Houbová omáčka s masem je ideální na nedělní oběd pro celou rodinu. Houbová omáčka s kuřecím masem či smetanová houbová omáčka s vepřovým masem, tento recept se hodí ke každému masu!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hovězího masa Přidáno do
  • 500 g hřibů Přidáno do
  • 1 velká cibule Přidáno do
  • 4 Lžíce oleje Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky pepře Přidáno do
  • 1 lžička majoránky Přidáno do
  • 2 Lžíce kmínu Přidáno do
  • 2 lžíce sladké papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na oleji dozlatova.

2. Krok

Cibuli nakrájíme nadrobno a na stejné pánvi ji orestujeme dozlatova.

3. Krok

Přidáme k masu, posypeme moukou a krátce zasmažíme.

4. Krok

Přidáme majoránku, kmín, papriku, sůl a pepř.

5. Krok

Vodu dolijeme tolik, aby bylo maso ponořené a necháme pod pokličkou dusit.

6. Krok

Mezitím si nakrájíme houby na plátky a přidáme je do hrnce.

7. Krok

Vše necháme dusit dalších 30 minut pod pokličkou, dokud maso není měkké. Občas promícháme.

8. Krok

Podáváme s knedlíkem či bramborami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty