Zdroj: Freepik
Horký německý bramborový salát
Toto vydatné jídlo z Německa je absolutním miláčkem davu při rodinných setkáních a novoročních oslavách.
Ingredience
- 1361 g Malých červených brambor
- 12 plátky Tlustě nakrájené slaniny
- 1 Velká cibule nakrájená nadrobno
- 2 stonky Celer, jemně nasekaný
- 2 stroužky česnek, mletý
- 1⁄2 šálek jablečného octa
- 1⁄4 šálek cukru
- 1 polévková lžíce dijonské hořčice
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Čerstvá petržel, nasekaná na ozdobu
Nejnovější letáky
Postup
Nejprve uvařte brambory ve velkém hrnci s osolenou vodou. Brambory musí být dostatečně pevné, aby držely tvar, ale zároveň měkké, když je propíchnete vidličkou. To obvykle trvá přibližně 15 až 20 minut.
Další úkol, slanina. S touto částí nespěchejte. Trpělivost vás odmění dokonale křupavými plátky. Vařte ji na středním ohni, dokud nebude pěkně propečená a křupavá. Dávejte pozor, aby příliš neztmavla.
Jakmile je slanina hotová, na vyškvařeném tuku osmahněte cibuli, celer a česnek. Cibule by měla zprůsvitnět a celer mírně změknout; trvá to jen asi 5 minut.
V misce smíchejte ocet, cukr a hořčici. Vmíchejte do zeleninové směsi a vařte ještě několik minut, dokud se na vás vše neusměje v horké sladkokyselé směsi.
Nyní vše spojíme dohromady. Jemně promíchejte osušené brambory a slaninu s horkým dresinkem. Podle chuti osolte a opepřete. Tento krok je důležitý pro maximální vstřebání chuti, proto mu věnujte čas, který si zaslouží.
Salát nechte trochu vychladnout a těsně před podáváním ho ozdobte čerstvou petrželkou. Tip - Chuť salátu se ještě více promísí, pokud ho před podáváním necháte několik hodin v chladničce.