INZERCE
Zdroj: rimmabondarenko
Hollandská omáčka
Hollandská omáčka je lahodná a bohatá na chuti, ideální k servírování s různými pokrmy.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 2 ks Vejčné žloutky
- 1 lžíce Hořčice
- 150 g máslo
- 2 lžíce Bílé víno
- 1 lžíce Citronový džus
- 1 Štipka Sůl
- 1 Štipka mletý černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Rozpusť máslo v malém hrnci na střední teplotě, jakmile se máslo rozpustí, sundej ho z tepla.
2. Krok
V míse smíchej žloutky, hořčici, bílé víno a citronovou šťávu. Pomocí šlehače promíchej, dokud nebude omáčka hladká.
3. Krok
Postupně přidávej rozpuštěné máslo do směsi, neustále míchej, aby se všechny ingredience dokonale promíchaly.
4. Krok
Přidej sůl a černý pepř podle chuti. Ještě jednou promíchej.
5. Krok
Omáčka je připravena k podávání. Můžeš ji podávat teplou nebo vychladlou.