INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/89e6afbb322998e5841174346eac79.jpeg)
Holandský řízek
Holanský řízek je směs mletého masa a sýra. Můžeme použít vepřové maso nebo směs vepřového a hovězího masa v poměru 2 : 1.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 800 g mleté vepřové maso
- 200 g sýr eydam
- 250 ml mléko
- 3 ks Velká vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- Petržel
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Tvrdý sýr nastrouháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/59c4326932df374d22839ea135f0dc.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/6a47632aead60a30db1078d4310816.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Připravíme si směs na holandský řízek. K mletému masu přidáme vejce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/7b66d90965bae4add2af4f81691063.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Přidáme nastrouhaný sýr, petrželovou natě, mléko, sůl, koření. Řádně promícháme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/54e9af336e45696493e39cbaf17cd9.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Z těsta vytváříme placky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/9d02002d2efac37d45c5aa594c3dc2.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Máme připravené placky na obalování.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/b3488ce265c9554da6ac488b423919.jpeg)
Zdroj: Youtube
7. Krok
Obalíme je klasicky ve 3 vrstvách - mouka, vejce s mlékem, strouhanka. Nejprve je obalíme v mouce. Pak je obalíme ve vejci.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/f06b7cb31f23824bff0ed7ea8209c7.jpeg)
Zdroj: Youtube
8. Krok
Nakonec je obalíme ve strouhance.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/5be4e422ffadf8bdfb1a96d3c3da4c.jpeg)
Zdroj: Youtube
9. Krok
Smažíme je z každé strany několik minut, do zlatova.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/m36XJykc3qYF2zI0j5U3/2744b75d6ad6477b72096027c1a89e.jpeg)
Zdroj: Youtube