INZERCE
Holandský řízek
Holanský řízek je směs mletého masa a sýra. Můžeme použít vepřové maso nebo směs vepřového a hovězího masa v poměru 2 : 1.
INZERCE
Ingredience
porce
8
- 800 g mleté vepřové maso
- 200 g sýr eydam
- 250 ml mléko
- 3 ks Velká vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- Petržel
- olej
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
30 min.
1. Krok
Tvrdý sýr nastrouháme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Petrželovou nať nakrájíme nadrobno.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Připravíme si směs na holandský řízek. K mletému masu přidáme vejce.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Přidáme nastrouhaný sýr, petrželovou natě, mléko, sůl, koření. Řádně promícháme.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Z těsta vytváříme placky.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Máme připravené placky na obalování.
Zdroj: Youtube
7. Krok
Obalíme je klasicky ve 3 vrstvách - mouka, vejce s mlékem, strouhanka. Nejprve je obalíme v mouce. Pak je obalíme ve vejci.
Zdroj: Youtube
8. Krok
Nakonec je obalíme ve strouhance.
Zdroj: Youtube
9. Krok
Smažíme je z každé strany několik minut, do zlatova.
Zdroj: Youtube