INZERCE

Harira

Harira je tradiční marocká polévka, která se často podává během měsíce Ramadan jako první jídlo pro přerušení půstu. Tato hustá a bohatá polévka obsahuje červené šlachové fazole, maso, rajčata, koření a bylinky, a je oblíbená pro svou výživnost a osvěžující chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 50 g hovězího nebo skopového masa Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 1 lžička kurkumy Přidáno do
  • 1 lžička mletého skořice Přidáno do
  • 1 lžička mletého koriandru Přidáno do
  • 1 lžička mletého zázvoru Přidáno do
  • půl lžičky mletého kmínu Přidáno do
  • půl lžičky červené papriky Přidáno do
  • 1 hrst nasekané petržele a koriandru Přidáno do
  • 100 g červených fazolí Přidáno do
  • 400 g konzervovaných rajčat Přidáno do
  • 1 litrů hovězího vývaru Přidáno do
  • 100 g zelené cizrny Přidáno do
  • citron Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli do zlatova. Přidejte nakrájené maso a česnek a opékejte, dokud maso nezezlátne.

2. Krok

Přidejte kurkumu, skořici, koriandr, zázvor, kmín a červenou papriku. Promíchejte a nechte koření krátce opečtět, aby uvolnilo svou vůni.

3. Krok

Přidejte namočené fazole, konzervovaná rajčata, hrst nasekané petržele a koriandru a hovězí vývar. Osolte a opepřete podle chuti.

4. Krok

Přiveďte polévku k varu, snižte teplotu a nechte ji vařit na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso a fazole nejsou měkké a polévka se zahustí.

5. Krok

Přidejte zelenou cizrnu a vařte dalších 10-15 minut, nebo dokud cizrna nezměkne.

6. Krok

Před podáváním zamíchejte do polévky šťávu z citronu a posypte ji čerstvým nasekaným koriandrem.

7. Krok

Harira se často podává s chlebem nebo naaranžovaná s datlemi na pánvi a podávaná jako součást marockého iftaru během měsíce Ramadanu.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Saláty

266 recepty

Smažené

489 recepty

Zelí

164 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Těstoviny

302 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty