INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme pečeme s chutí a společně

Halušky s uzeným masem a zelím

INZERCE

Ingredience

porce
4

Halušky

  • 500 g brambory Přidáno do
  • 300 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 12 lžíce sůl Přidáno do

Náplň

  • 200 g uzené maso Přidáno do
  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 lžíce lžičky sádlo Přidáno do
  • 12 lžíce černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pečeme maso. Dáme uzené maso do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C po dobu 30 minut. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Připravíme halušky. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s moukou, vejcem a solí. Vodu uvedeme do varu, těsto nabíráme lžící a spaříme ho ve vroucí vodě. Hotové halušky vylovíme a necháme okapat.

3. Krok

Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a nakrájené maso. Směs podusíme, dokud se všechny chutě nespojí.

4. Krok

Halušky smícháme se zelím a masem a podáváme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

560 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1408 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty