INZERCE

Zdroj: FB: Vaříme pečeme s chutí a společně

Halušky s uzeným masem a zelím

INZERCE

Ingredience

porce
4

Halušky

  • 500 g brambory Přidáno do
  • 300 g hladká mouka Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 12 lžíce sůl Přidáno do

Náplň

  • 200 g uzené maso Přidáno do
  • 500 g kysané zelí Přidáno do
  • 1 ks cibule Přidáno do
  • 2 lžíce lžičky sádlo Přidáno do
  • 12 lžíce černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pečeme maso. Dáme uzené maso do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C po dobu 30 minut. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Krok

Připravíme halušky. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s moukou, vejcem a solí. Vodu uvedeme do varu, těsto nabíráme lžící a spaříme ho ve vroucí vodě. Hotové halušky vylovíme a necháme okapat.

3. Krok

Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a nakrájené maso. Směs podusíme, dokud se všechny chutě nespojí.

4. Krok

Halušky smícháme se zelím a masem a podáváme.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Bezmasé pokrmy

1343 recepty

Masové pokrmy

1376 recepty

Těstoviny

302 recepty

Saláty

266 recepty

Sušení

28 recepty

Dýně

51 recepty

Oběd

2805 recepty

Dezert

1886 recepty

Smažené

489 recepty