INZERCE
Zdroj: FB: Vaříme pečeme s chutí a společně
Halušky s uzeným masem a zelím
INZERCE
Ingredience
porce
4
Halušky
- 500 g brambory
- 300 g hladká mouka
- 1 ks vejce
- 1⁄2 lžíce sůl
Náplň
- 200 g uzené maso
- 500 g kysané zelí
- 1 ks cibule
- 2 lžíce lžičky sádlo
- 1⁄2 lžíce černý pepř
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
60 min.
1. Krok
Pečeme maso. Dáme uzené maso do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C po dobu 30 minut. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na menší kousky.
2. Krok
Připravíme halušky. Brambory nastrouháme najemno a smícháme s moukou, vejcem a solí. Vodu uvedeme do varu, těsto nabíráme lžící a spaříme ho ve vroucí vodě. Hotové halušky vylovíme a necháme okapat.
3. Krok
Na pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a nakrájené maso. Směs podusíme, dokud se všechny chutě nespojí.
4. Krok
Halušky smícháme se zelím a masem a podáváme.