Zdroj: Pixabay: PublicDomainPictures
Halloween vanilkový dort s duchy
Kombinace vanilkového dortu obaleného sametovou tvarohovou polevou je prostě neodolatelná. Chuť není vůbec strašidelná, je naprosto božská!
Ingredience
Na dort:
- 2 šálky Bílý cukr
- 1 šálek máslo
- 4 Vejce
- 4 lžíce Vanilkový extrakt
- 3 šálky Univerzální mouka
- 31⁄2 čajová lžička prášek do pečiva
- 1 šálek mléko
Pro krémovou sýrovou polevu:
- 2 balíčky smetanový sýr
- 1⁄2 šálek máslo
- 4 šálky moučkový cukr
- 2 lžíce Vanilkový extrakt
Pro duchy:
- Bílý fondán připravený k použití
- Jedlý černý inkoust
Nejnovější letáky
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou formu 23x33cm nebo ji vyložte pergamenovým papírem. Pokud formu vyložíte papírem, nechte část papíru přesahovat, abyste ho mohli po upečení snadno odstranit.
Ve středně velké míse smíchejte cukr a máslo. Po jednom zašlehejte vejce a poté vmíchejte vanilkovou esenci. Prosejeme mouku s práškem do pečiva a střídavě s mlékem ji přidáváme do krémové směsi. Nepřehánějte to s mícháním; míchejte jen tak dlouho, dokud nebude těsto hladké. Těsto nalijte do připravené formy.
Pečte 30-40 minut v předehřáté troubě nebo dokud špejle zapíchnutá do středu koláče nevyjde čistá. Nechte koláč vychladnout.
Zatímco dort chladne, připravte si tvarohovou polevu smícháním tvarohu, másla, moučkového cukru a vanilkového extraktu v míse. Vyšlehejte do hladka.
Po vychladnutí koláče na něj naneste velkou vrstvu tvarohové polevy.
Pro výrobu duchů vyválejte kousky bílého fondánu na tloušťku asi čtvrt centimetru. Důležitou radou je poprášit si ruce a povrch trochou moučkového cukru, aby se fondán nelepil. Vykrájejte tvary duchů a přiložte je na dort.
Jedlým černým inkoustem nakreslete duchům oči a ústa. Nyní máte strašidelně lahodný dort s duchy!